fbpx
Kultura Pozorište Video

Todorovi doživljaji zabavili publiku u Čigoti

Zlatiborska publika je u četvrtak 18.jula mogla da uživa u reprizi monodrama “E, moj Todore”. Ova monodrama je rađena po romanu Bojana Ljubenovića “Srbijo, Bog ti pomogo” a glavni junak je Todor Trajković, žitelj šumadijskog sela Miloševa. U nešto više od sat vremena publika je mogla da oseti kako izgleda tranzicija i modernizacija srpskog sela. Niko neće da bude seljak već farmer ili indivudualni poljoprivredni proizvođač, imanje postaje ranč, a seoski turizam predstavlja novi izazov za Todora Trajkovića.

Publika je mogla da sazna i dosta o porodničnim odnosima Todora i njegovog oca Gavre, sina Voje i naravno supruge Dobrile a priča ne bi bila potpuna i bez informacija o komšuluku koji je prvi u nevolji ali ipak u svađi. Kao što to biva predstava ne bi mogla da prođe i bez politike, a posebno je zanimljiva epizoda kada predsednik stranke posećuje imanje Trajkovića.

Posebno je zanimljiv deo predstave o jednom nasleđu i kako je Miloševo dobilo semafor.

“Ovo je četrnaesto igranje, čini mi se da sam ja sve bolji i opušteniji i mislim da je publika lepo reagovala, rekao je za zlatibor.tv Janko Radišić. Kako je u publici bilo dosta mladih Radišić je dodao da mladi treba da dolaze u pozorište i gledaju predstave jer tako mogu nešto novo da nauče.

Sledeće izvođenje predstave je zakazano već za 23.jul u Popincina a zatim slede gostovanja u Beograd i Aleksincu.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031