fbpx
Biznis Manifestacije Turizam Vesti Video

Trebinje se predstavilo na Kraljevom trgu

Predstavnici Turističke organizacije grada Trebinja i Hercegovačka kuća danas su predstavili turističku i gastronomsku ponudu Hercegovine na Zlatiboru.

Trebinje se na Zlatiboru predstavilo pesmom, igrom, dobrim zalogajima, i još boljim vinima. Meštanima i turistima se svidela ponuda Trebinja, o čemu svedoči i veliko interesovanje na štandu TO Trebinje.

“Prvi utisci su jako pozitivni. Veliki broj ljudi je odmah posetio štand i podelili smo dosta materijala i sve je u najboljem redu, izjavio je za zlatibor.tv Dragan Milošević iz TO Trebinje.

Saradnja između turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja je ove godine intenzivirana a prvi korak su učinili Zlatiborci koji su se Trebinjanima predstavili u maju ove godine.

“Bili smo oduševljeni kada smo došli u Trebinje, dobrodošlicom, gostoprimstvom, i kako je TO Trebinje organizovala našu prezentaciju, izjavila je ovom prilikom Nevena Čepić iz TO Zlatibor.

Turisti su ovom prilikom mogli da probaju sir u ulju, hercegovački pršut, kao i poznata vina kao što su žilavka i vranac proizvode po kojima je poznata Hercegovačka kuća koja posluje u sklopu Agrarnog fonda Trebinja. U ponudi su se našli i preparati od lekovitog bilja, kao i prirodni kozmetički proizvodi.

Dragana Čelak iz Hercegovačke kuće je zadovoljna interesovanjem za hercegovačke proizvode a posebno ju je iznenadilo da su posetioci dobro informisani i da se interesuju za pojedine proizvode i da prepoznaju kvalitet.

Za dobro raspoloženje su bili zaduženi veterani gradskog kulturno umetničkog društva “Alat – Swisslion” koji su uz par koreografija prikazali muziku, igru i tradiciju Hercegovine. Oni će svoj repertoar pokazati i večeras kada zajedno sa ansamblom Veterani Zlatibora nastupaju na letnjoj sceni na Kraljevom trgu.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031