fbpx
Politika Vesti Video

Tri zahteva Zdrave Srbije i Dveri

Protest “Ovako više ne može” završen je u subotu, 16.septembra ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su predstavnici pokreta Dveri i Zdrave Srbije došli da zatraže gostovanje u drugom Dnevniku. Obezbeđenje je u hol RTS-a pustilo Boška Obradovića i Milana Stamatovića, ali njihov zahtev za gostovanje nije uslišen tako da se na kraju prisutnima obratio Boško Obradović koji je ponovio zahteve protestanata: da u informativnom programu javnog medijskog servisa opozicija bude mnogo više zastupljena, da teme iz unutrašnjosti Srbije budu zastupljenije, kao i da svako veče radnim danima posle Dnevnika 2 budu prikazivane informativne emisije u kojima bi mišljenja i stavove sučeljavali predstavnici opozicije i vlasti.

Ispred RTS su se protestantima obratili i poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić, član pokreta “Otadžbina” sa Kosova, koji je rekao da je došao da pozdravi okupljene od većinskog dela Srba koji žive na Kosovu i koji neće da prihvate, kako je rekao, “zločinca za premijera”, kao i Milan Stamatović koji je istakao da su okupljeni na protest u Beograd došli da traže pravdu.

“Pustite nas da govorimo o problemima srpskog radnika, seljaka, privrednika, poljoprivrednika, srpskog naroda, a ne da o nama govore drugi”, rekao je Stamatović pred zgradom RTSa. Organizatori su poručili da će protestovati sve dok ne sruše aktuelnu vlast Aleksandra Vučića.

Protest je počeou 14 časova ispred televizije Pink, gde su Dveri i Zdrava Srbija ponovile zahteve da se oduzme nacionalna frekvencija toj televiziji i zabrane rijaliti programi. Zatim su se protestanti okupili ispred zgrade Vlade Srbije gde su ponovili svoje zahteve a na improvizovanoj bini su govorili i predstavnici bivših i oštećenih radnika IKLa, C marketa, sindikata, poljoprivrednika i vojnih penzionera koji su izneli niz primera zloupotreba koje su išle na štetu običnih ljudi, radnika, zemljoradnika i penzionera. Potom je formirana kolona koja je prošetala glavnim ulicama Beograda.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031