fbpx
Politika Vesti Video

U Ljubišu počelo stvaranje Zdrave Srbije

U ponedeljak 5.juna u zlatiborskom selu Ljubiš članovi udruženja građana “Za zdravu Srbiju” su otpočeli proces formiranja nove političke partije u Srbiji, pod imenom “Zdrava Srbija”. Za predsednika inicijativnog odbora je izabran Milan Stamatović, a osnivačku inicijativu je potpisalo više desetina građana iz cele Srbije.

Ova inicijativa podrazumeva kako se kaže: “Formiranje autetično regionalne stranke po mestu nastajanja a svesrpske po viziji i delokrugu, jedinstvene i po tome što joj je cilj da pomogne ozdravljenju cele Srbije inicijativom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, prvi korak ka sstvaranju pravednijeg društva u kome će čast, poštenje, tradicija, vera, briga o narodnoj imovini, zaštiti prirodnih resursa, vode, vazduha i zemlje biti prioriteti – pokazaćemo delima kako se brane državni i nacionalni interesi i šta je čisti pre svega ekonomski patriotizam na delu…”

“Zdrava Srbija će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što nam je cilj da pomognemo ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, a zatim da, sistemom koncentričnih krugova, upravo odavde, iz Zapadne Srbije, podstaknemo promene na bolje teritoriji čitave Srbije – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i predsednik inicijativnog odbora stranke, na današnjem skupu osnivača političke stranke Zdrava Srbija (ZS), održanom u zlatiborskom selu Ljubiš, u prisustvu inicijatora iz Zlatiborskog kraja i ostalih delova Srbije.

“Mi danas, na Duhovski ponedeljak, drugi dan Trojica, iz Ljubiša, formalno otpočinjemo proces formiranja i registracije naše stranke, čija će se osnivačka skupština održati na Vidovdan, 28. juna a sedište stranke biće u Čajetini, ali i obelodanjujemo našu nameru da ćemo pokušati da lečimo, izlečimo, ozdravimo i postavimo na noge našu izmučenu, devastiranu, opljačkanu otadžbinu i odnarođenu državu, našu Srbiju – istakao je Stamatović i dodao da je vizija stranke uspravna i zdrava Srbija koja će znati i biti svesna toga šta je i dokle je (a ona je “od Horgoša do Dragaša i od Niša do Ljubiša”) i u kojoj će narod, a ne uzurpatori i raspikuće da odlučuju kuda će i s kim da ide Srbija.

Kosovo je srce, a Zapadna Srbija sa Šumadijom glava i mozak Srbije – rekao je Stamatović i naglasio da Zdrava Srbija hoće Srbiju koja će jasno reći: Dosta je otimanja naše imovine i dedovine, tekovine i stečevine, krčmljenja srpske teritorije, dosta je slugeranjske klimoglave politike pred srpskim neprijateljima, na jednoj, a bahatog iživljavanja nad sopstvenim građanima, na drugoj strani!

Milan Stamatović je objasnio da je Ljubiš izabran za inicijativni skup ZS jer je na nedavno održanim predsedničkim izborima u tom selu osvojio 99 odsto glasova.

Na skupu je govorio i pesnik Ljubivoje Ršumović, inače rodom iz ovog sela, je rekao da se mora povesti računa o vazduhu, vodi i zemlji, tri stvari koje čovek nije napravio već dobio na poklon i da je obrazovanje ključ budućnosti Srbije i da treba da naučimo decu da budu srećna. Ršumović je pojasnio da je na putu da ispuni svoj dečački san jer je u Ljubišu sanjao svoju ”lakolice” (gondolu) od sela do svoje udaljene škole.

Milan Paroški, je u svom izlaganju istakao da je u izbornom telu Srbija van Beograda čini više od polovine glasačkog tela, a Vojvodina ima jednako glasačko telo kao Beograd i mi smo većina. To što oni manipulišu i vladaju i služe kojekavima i tuđima najpre to ne znači da su oni Srbija. Znači ovo je Zdrava Srbija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031