fbpx
Društvo Video Zdravlje

Upravi SB Čigota uručen sertifikat o akreditaciji

Specijalna bolnica Čigota je 28.maja od agencije Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dobila sertifikat o akreditaciji na sedam godina. Sertifikat je v.d. direktoru SB Čigota, Željku Stakiću uručio v. d. direktor Agencije za akreditaciju, Vladimir Arsenović.

“U procesu koji je trajao dve godine uprava i zaposleni u Specijalnoj bolnici Čigota su kroz jasno definisane korake uspešno realizovali sve postavljene zadatke koji odnose na zdravstvenu zaštitu i kvalitet rada sa pacijentima, kao i organizaciju rada i menadžmenta kao i definisanje svih koraka u kontaktu sa pacijentima i klijentima ove zdravstvene ustanove”, istakla je Prim. mr sc. dr med. Snežana Lešović, načelnik Odeljenja za prevenciju, lečenje gojaznosti i rehabilitaciju kod dece i adolescenata.

Predajući sertifikat v. d. direktor Agencije za akreditaciju, Vladimir Arsenović je rekao da je SB Čigota uspešno završila proces akreditacije i da su ocene 4 i 5 su u ukupnom procentu preko 90% što je bilo dovoljno da se dodeli akreditacija na sedam godina.

“Vi imate ustanovu koja je odmah u startu pokazala jedan visok nivo i pripremljenosti i ne dešava se često da ustanova kada prvi put uđe u proces akreditacije da dobije odmah akreditaciju na sedam godina. To pokazuje da je Ustanova već imala svoje interne procedure koje su olakšale svim zaposlenima rad, rekao je gospodin Arsović.

Dr Željko Stakić, vd direktor SB Čigota se primajući Sertifikat zahvalio predstavnicima AZUS na dobroj analizi i visokoj oceni rada i usluga ove Ustanove.

To kod nas stvara i ozbiljnu obavezu da nastavimo tim putem, da sve ono što radimo podižemo na viši nivo standarda jer smo svesni činjenice da samo mi i SB Banja Koviljača dobili akreditaciju na sedam godina iz mreže specijalnih bolnica, istakao je Stakić.

Specijalna bolnica ČIGOTA ® je ovim završila proces akreditacije na sedam godina iz oblasti: pedijatrija – lečenje pacijenata, internističke grane – lečenje pacijenata, laboratorijska dijagnostika, životna sredina, ljudski resursi, upravljanje informacijama, rukovođenje, standardi upravljanja i fizikalna medicina i rehabilitacija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031