fbpx
Društvo Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video Zdravlje

Uspešno održan prvi Festival hodanja

Prvi “Srpski festival hodanja” na Zlatiboru je privukao veliku pažnju ljubitelja prirode i zdravog života a više stotina učesnika je 2.novembra uspešno prešlo stazu od pet kilometara. Festivalska povorka je krenula u 12.00 sati sa početne stanice JP Gold gondole i za sat vremena prvi učesnici su stigli na cilj međustanicu gondole.

Festival je organizovalo  Udruženje sportske rekreacije “Sport za sve” povodom Svetskog dana pešačenja. Najveći odziv je bio u školskoj poplulaciji tako da je veliki broj đaka iz OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Milivoje Borović i OŠ Savo Jovanović učestvovao u pešačenju. Pored osnovaca akciji su se priključili i srednješkolci iz Čajetine i Užica kao i turisti koji su boravili na Zlatiboru.

Organizatori manifestacije su u saradnji sa JP Gold gondola, TO Zlatibor, JKP “Vodovod Zlatibor” za učesnike pripremili zahvalnice kao i okrepljenje na cilju, dok je JP Gold Gondola je obezbedilo i besplatnu povratnu vožnju do Zlatibora.

Ova manifestacija ima za cilj hodanje uz zabavu i druženje i promociju zdravog života, sporta, kao i zaštitu životne sredine. Direktorka JP Gold gondola, Bojana Božanić je po završetku manifestacije izjavila da se ovakve aktivnosti uklapaju u portfolio ovog javnog preduzeća koje ima za cilj da promoviše zdrave načine života.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930