fbpx
Manifestacije Turizam Video

Veliko finale – Izađi mi na teglu

Jutros je na Kraljevom trgu počelo veliko finale trećeg serijala “Izađi mi na teglu”. Za titulu najboljeg ajvar majstora se nadmeće dvadeset ekipa iz cele Srbije.

izadji-tegla17-2

14.00

Takmičenje napreduje. Snežana je i danas zaigrala sa najmlađima. Posebnu atrakciju je predstavlja lov na sapunicu. Za to vreme ekipe vredno rade.  Ekipe iz Požarevca, Aranđelovca, Požega, Kruševac,  Dimitrovgrada, Srbobran i Kanjiže su već počele da prže ajvar.

Svi se slažu da je za dobar ajvar treba dosta truda i po koji tajni sastojak.

Takmičari iz Sente su predstavili tradicionalne specijalitete Vojvodine, a posetioci su mogli da probaju i pečeno prase. Subotičani će predstaviti i dva  specijaliteta iz Mađarske, ovčje gulaš i riblju čorbu.

Ekipa Ljutko iz Leskovca će svoj ajvar mešati uz pomoć posebnog mehanizma kako bi ajvar bio ravnomerno ispečen. 

10.00

Od ranog jutra ekipe su se bacile na posao kako bi pripremile najbolji ajvar. Pored same pripreme ajvara ekipe su se potrudile i da ukrase štandove tradicionalnim proizvodima. Ekipa “Komšije” dolazi iz Subotice, “Nevin ajvar”  iz Sente (Gornji Breg), Ljutko iz Leskovca. Iz Kanjiže je stigla ekipa “Opasni Marko i očajne domaćice”. Tu su i ekipe Sava i Dara (Kovilj), Zlatne ruke Crnorečje (zaječar), Vredne Bačvanke (Srbobran), Ko je reko Živeli (Niš), Buba (Bela Palanka), Poletarac (Ali Bunar), Gojinske domaćice (Dimitrovgrad), Namaži na hleb (Čačak), Unija žena (Požega), Čarapanko Ajvarko (Kruševac), Aj Va (Valjevo), Kolonija (Kikinda), Šumadinci (Aranđelovac), PU Ljubica Verbalov (Požarevac), Kumanovka (Zlatibor) i Super žene (Tešice).

izadji-tegla17-1

Organizatori su sinoć podelili zahvalnice najzaslužnijima za realizaciju ovogodišnjeg takmičenja, a ovom prilikom su zahvalnice dobile opštine Kruševac, Aleksinac, Dimitrovgrad i Čajetina. Direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović je primio zahvalnicu u ime opštine Čajetina i tom prilikom je poželeo gostima puno uspeha na takmičenju.

A evo i malo atmosfere sa početka takmičenja.


 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.