fbpx
Društvo Hobi Osnovac Sport Sport+ Video

VII ribolovačka olimpijada

Učenici osnovne škole Dimitrije Tucović, u subotu 3.juna su se po sedmi put nadmetali u ribolovu. Mladi ribari uz pomoć starijih kolega iz ribolovačkog društva “Zlatibor” su na Ribničkom jezeru pokazali svoju veštinu u ribolovu. Na takmičenju se nadmetalo oko četrdesetak učenika, u više kategorija.

Zanimljivo je pomenuti da su ribolovačkoj olimpijadi prisustvovali i članovi likovne sekcije koji su ovom prilikom slikali pejzaže Ribničkog jezera.

Učiteljica Nataša Todorović, koja rukovodi ribolovačkom sekcijom je za zlatibor.tv izjavila da na takmičenju učestvuje oko četrdeset članova sekcije koji će se nadmetati u dve starosne kategorije: mlađi osnovci (1 – 4 razreda) u muškoj i ženskoj konkurenciji i stariji osnovci (5 – 8 razred) takođe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Kao i uvek svi učesnici će dobiti medalje a najbolji odnosno prva tri mesta i pehare. Želim ovim putem i da se zahvalim sponzorima naše olimpijade, to je Skupština opštine Čajetina, Sportski sazvez Čajetina i Udruženje sportskih ribolovaca Zlatibor, kao i članovima likovne sekcije koji su došli danas ovde sa nama da oslikaju ove prelepe pejzaže, istakla je Nataša Todorović.

“Riba koja se lovi su zeka, bodorka i klen. Trenutno riba nešto lošije radi zbog vremenskih uslova a nadamo se da će do kraja takmičenja to biti bolje”, rekao je za zlatibor.tv Neđo Pavlović iz Udruženja sportskih ribolovaca Zlatibor. Pavlović je istakao da su deca bila na nivou zadatka i da je takmičenje proteklo u najboljem redu.

Ove godine je broj takmičara bio nešto manji pošto je jedan broj učenika zbog učešća na sportskoj olimpijadi u Čajetini bio odsutan. Mlade ribare je vreme poslužilo a upecane su i dve veće bodorke a pehare su osvojili sledeći učenici.

U kategoriji “mlađi osnovci” u ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila Jovana Aćimović. Jana Škodrić je bila druga a Anica Radibratović treća. Među dečacima je u ovoj kategoriji prvo mesto je pripalo Nemanji Radibratoviću, dok je Janko Gukić bio drugi a Nikola Luković treći.

Prvo mesto u kategoriji stariji osnovci u ženskoj konkurenciji je pripalo Jovani Lojanici dok je među dečacima najuspešniji bio Aleksandar Ćirković. Drugo mesto je osvojio Đorđe Lojanica a treće Petar Bralović.

Krajem meseca mlade i stare ribare očekuju nova takmičenja a redakcija zlatibor.tv im želi puno uspeha i pune mreže.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031