fbpx
Kultura Muzika Video

Virtuozno muziciranje na Kraljevom trgu

U subotu 15.jula na Kraljevom trgu publici se predstavio poznati festivalski orkestar “Virtuozi”.  Za ovu priliku maestro Bojan Suđić je pripremio zanimljiv repertoar koji je predstavljao svojevrsno muzičko putovanje po svetu ali i Srbiji.

Koncert je počeo delima klasične muzike. Posebno je bilo interesantno izvođenje delova Rosinijeve opere Vilijam Tel i Bizeovog dela Farandole. Arija iz opere Trubadur koju je pevao Stevan Karanac je dobila veliki aplauz kao i pesma Oči čornaje, koju je pevala Sofija Petrović.

Posle poznatih klasičnih numera publika je mogla da uživa u muzici domaćih kompozitora. U ovom delu programa  su izvedena kola “Poskok”, “Moravac”, dok su Sofija Petrovići Stevan Karanac maestralno otpevali pesmu “Ovo je Srbija” a program je trebalo da bude završen “Vranjskom svitom”.

Dirigent Bojan Suđić se pred kraj koncerta zahvalio publici rekavši “Bili ste publika koja se može poželeti”.

No, publika nije želele kraj pa su virtuozi nastavili koncert. Usledila je Kaljinka uz odličan harmonikaški solo na  početku, pa zatim Đelem Đelem i O sole mio. Orkestar je potom izveo Kan kan.

Za kraj publika je mogla da čuje odličnu “Puki zoro” i naravno neizostavni “Marš na Drinu”. Može se reći da su Virtuozi svake godine sve bolji i da je repertoar raznovrstan i zanimljiv.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930