fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Xross hard enduro – 1 dan

Prvog dana Xross hard enduro relija publika je na Zlatiboru mogla da vidi takmičenje na poligonu u okviru Akrapovič Endurocross prologa, kvalifikacione runde Xross Hard Enduro relija. Vozači iz kategorija expert i pro su pokazali veliku veštinu i znanje u prelasku prepreka kao što su vertikalno i horizontalno postavljene gume, kamenjara, uz deblo i preko balvana. Ono što je za njih bilo prilično lako za vozače iz kategorija hobby i amater se pokazalo kao veliki izazov.

Publika je mogla da uživa u atraktivnim vožnjama u četiri kategorije, amater, hobby, expert i pro. U klasi amatera najbolji rezultat je imao Mark Lewis. Drugo mesto je osvojio Dylan Fairley dok je treći na cilj stigao Robert Graham.

U kategoriji hobby prvo mesto je zauzeo Valentin Rehr, na drugoj poziciji je bip Samuel Lampkin dok je David Oeggl stigao treći.

Haime Quili je bio prvi u kategoriji expert, Miquel Font je zauzeo drugo mesto dok je Benjamin Dando  bio treći.

Najbolji takmičar u kategoriji pro je bio Billy Bolt, drugo mesto je zauzeo Alfredo Cantero Gómez dok je treći bio Tristan Hart.

– Da budem iskren, osećao sam veliki pritisak pred dolazak na Xross, ovo je početak sezone. Međutim, uhvatio sam ritam i odlično odvozao prolog i pobedio. Presrećan sam zbog toga, međutim, naredna tri dana biće potpuno drugačiji izazov, tako da ova današnja pobeda ne mora da znači ništa. Ali radujem se i jedva čekam da vidim kako će trke izgledati u naredna tri dana – rekao je Bolt.

Španac Alfredo Gomez nije krio zadovljstvo ostvarenim rezultatom.

– Podijum na prologu daje mi blagu prednost jer ću među prvima startovati trku u četvrtak. Inače, sam prolog je bio veoma zanimljiv, prepreke nisu bile “nemoguća misija”, ali bile su dovoljno izazovne – prokomentarisao je Gomez.

Na trećem mesut našao se Tristan Hart koji je došao iz daleke Kanade.

– Prvi put sam na podijumu na prologu neke trke posle dužeg vremena, tako da mislim da je ovo odličan start. Moguće da ću baš ja sutra prvi krenuti sa starta, videćemo. Nisam siguran da li je to dobro ili loše, pošto sam prvi put na Xrossu i samo sam gledao snimke od prošle godine, tako da ne znam šta me očekuje. U svakom slučaju, uživaću jer ono što najviše volim jeste da vozim motor u planini – rekao je Kanađanin.

Organizatori su posebnim poklonom nagradili Sandru Cantero Gómez, jedinu ženu koja je nastupala u pro kategoriji.

Xross Hard Enduro Reli će se u narednim danima voziti na Tari, Mokroj Gori i Zlatiboru. Vozače očekuje u proseku 100 km trasa dnevno. Trase vode kroz divlje i nepristupačne predele, a vozači će se suočavati sa prirodnim preprekama poput kamenjara, kanjona, šanaca, strmih uzbrdica i nizbrdica.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930