fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

XVII Policijada – Zlatibor 2024

Na Kraljevom trgu u petak 7.juna je svečano otvorena Policijada “Zlatibor 2024”. Na Zlatiboru će se ovog vikenda nadmetati više od 1.500 takmičara iz policijskih uprava širom Srbije.

Prisutne su na otvaranju pozdravili Slađana Vulović, šef kabineta predsednika opštine Čajetina, Anica Jondić, predsednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske, Igor Rmandić ispred Balkanske unije, kao i Dejan Majes, selektor futsal reprezentacije Srbije.

Svi govornici su pozvali takmičare da se viteški, časno i pošteno nadmeću i da se i narednih godina okupe na Zlatiboru.

Ovom prilikom je posmrtno dodeljena zlatna medalja Željku Andriću, jednom od osnivača Sindikata srpske policije koji je prošle godine stradao u saobraćajnoj nesreći. Medalja je uručena Mihaju Andriću, sinu pokojnog Željka.

Ove godine Policijada dobija novi prelazni pehar pošto je regionalni centa Niš tri puta zaredom bio pobednik policije, ova uprava dobija pehar u trajno vlasništvo.

Predsednik Sindikat srpske policije Lazar Ranitović je na početku pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju poštu svim palim kolegama. On je istakao da je Sindikat srpske policije postao reprezentativan sindikat i da sada ima više od 8.000 članova. Ranitović je obećao novi bolji kolektivni ugovor u narednom periodu.

Na kraju je pročitao i poruku ministra unutrašnjih poslova, Ivice Dačića u kojoj je poželeo uspešno takmičenje. Dačić je pohvalio Sindikat srpske policije za uspešno pripremljenu manifestaciju i da je okupljanje sindikata iz regiona znak dobrih i partnerskih odnosa.

Ove godine će se takmičari nadmetati u 11 sportskih disciplina (mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje). Planirana je poseta Stopića pećini i Gostiljskim vodopadima u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, kao i  ploviba meandrima Uvca.

Podršku u organizaciji manifestacije dala je opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborac i Pivara „Hajneken“, Kraljeva voda, restoran „Flamingo“ Beograd, Knjaz Miloš, Ledena Golijska, Štamparija Nikitović, Plej bend, Pavlovića bend, MTS i mnogi drugi.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930