fbpx
Globalno Vesti Video

Zaštitnik građana posetio Čajetinu

opstina-cajetina

ČAJETINA – Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ima njegovu podršku u borbi za zaštitu opštih interesa na Zlatiboru u zaštiti državne imovine.

“Zaista sam impresioniran upornošću sa kojom predsednik opštine Čajetina insistira na zaštiti opštih interesa na Zlatiboru i to je zaista danas retko videti u Srbiji. U tom nastojanju ima svaku moju podršku, ne želeći da prejudiciram ishod postupka koji je u toku”, izjavio je Janković posle današnje prve posete opštini Čajetina u okviru redovnog obilaska lokalnih samouprava u Srbiji.

Postutak o utvrđivanju vlasništva na zemljištu PK Zlatibor i Zlatibor turista je pred Upravnim sudom. Predsedniku opštine Milanu Stamatoviću je sud po privatnoj tužbi Slobodana Jeremića za klevetu da je ta porodica otela od naroda jezero na Zlatiboru, presudio da plati 300 hiljada dinara .

“To jezero koje je građeno dobrovoljnim prilozima se sada kriminalnim presudama nalazi u privatnom vlasništvu te porodice, a zato što sam to rekao javno meni je stigla presuda. Ovo je prvi put da javni funkcioner traži zaštitu zaštitnika građana od države za koju radi. Ja ipak i dalje verujem da će pravda pobediti nepravdu”, kaže Stamatović .

Stamatović je istakao i da se zbog odugovlačenja procesa rešavanja pitanja zemljišta na Zlatiboru kasni sa početkom izgradnje gondole od Zlatibora do Tornika.

Zaštitnik građana istakao je da mu Ustav zabranjuje da se meša u rad suda, ali je naglasio da je njegova dužnost da upozorava Narodnu skupštinu da veliki broj građana i lokalnih samouprava ima opravdane zamerke na efikasnost rešavanja imovinsko vlasničkih sporova.

“Postupanje u skladu sa načelima pravičnosti, a ne samo formalnosti ključno je za legitimitet vlasti. Ukoliko je nekom od administrativnih organa potreban neki dokument koji doprinosi bržem rešavanju sudskog spora, ja sam tu da pomognem,ali sud ne može niko da zameni”, rekao je Janković.

Saša Janković i Milan Stamatović danas su razgovarali o bržem i potpunijem ostvarivanju prava meštana opštine Čajetina.koji su do sada podneli tek nekoliko pritužbi instituciji ombudsmana ,koje se odnose isključivo na administartivne stvari, koje će u narednom periodu biti rešene.

Izvor: ZoomUE

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930