fbpx
Društvo Manifestacije Obrazovanje Sport Sport+ Turizam Video

Žiba i Pavel posetili Kamp sporta Vanje Grbića

U odmaralištu Golija 27.juna je održana konferencija za medije Kampa sporta Vladimira Vanje Grbića. Na konferenciji se govorilo o dosadašnjim uspesima, ali i planovima za budućnost. Pored Vanje Grbića, na konferenciji su govorili i proslavljeni reprezentativac Brazila Žilberto Amauri de Godoj Filjo i Paweł Zagumny, dugogodišnji reprezentativac Poljske.

U obraćanju medijima gospodin Grbić je istakao da će ove godine kroz kamp proći više od 620 polaznika iz 28 zemalja i da su u rad na kampu uključena i deca sa intelektualnim poteškoćama sa kojima je radio nastavnik fizičkog vaspitanja Milorad Đondrić, i jedan od prvih koji se uključio u pripreme dece sa posebnim potrebama za Specijalnu olimpijadu.

Žilberto Amauri de Godoj Filjo, popularni Žiba je ovom prilikom govorio o socijalnim projektima koji se realizuju u Brazilu. Žiba je izjavio da su deca budućnost i da treba naporno raditi i to ne samo kada je u pitanju odbojka već sam sportski život. Na ovaj način deca će dobiti prilike da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja, da bolje razumeju odbojku, ali i da se bolje pripreme za buduće sportske izazove.

“U naše vreme nije bile ovakvo tehnološkog napretka. Tada je fizioterapet radio pošto se povredite a sada možete da radite kako ne bi uopšte imali povrede. I medicina je veoma puno napredovala danas, a naš zadatak je da deci pružimo priliku osnove kako bi mogli u budućnosti da postanu profesionalni sportisti,” istakao je Žiba.

Gost iz Poljske, Paweł Zagumny je sumirajući svoje utiske govorio o aktivnostima u Poljskoj i mogućnostima saradnje u ovakvim projektima.

“Sledeći korak će biti pokretanje ovakvog kampa u Poljskoj. Mislim da postoji prostor i da ćemo ovako privući mnogo više dece da se bave ovim divnim sportom. Ovo je naša misija, naša strast, i mislim da ćemo nastaviti,” istakao je Zagumny.

Govorilo se i o rezultatima prošlogodišnjeg kampa, a Vanja Grbić je izneo podatak da će 75% prošlogodišnjih polaznika i ove godine biti na kampu i da je na njihov zahtev trajanje kampa produženo na deset dana. Grbić je istakao da su i ove godine polaznici dobili svu neophodnu opremu i da je sve učinjeno kako bi deca dobila maksimalnu uslugu.

Što se tiče budućih aktivnosti Vanja Grbić je predstavio i planove za regionalnu saradnju kroz projekte EU o prekograničnoj saradnji lokalnih samouprava iz Bosne i Hercegovine (Foča, Goražde, Višegrad), Crne Gore (Pljevlja) i Srbije (Čajetina). Planirano je da zlatiborski kamp u 2019.godini bude edukativnog karaktera i da se ovom prilikom obuče oni koji će projekat sprovoditi u svojim sredinama. Vanja Grbić je izneo podatak da se planira rad sa skoro 8.000 dečaka i devojčica iz 67 gradova, a u realizaciji će biti uključeno 528 trenera i 462 stručnjaka.

Ovom prilikom Vanja Grbić se zahvalio i sponozorima, kompaniji Swislion, opštini Čajetina, Ardu, Bison… bez kojih ne bi bilo moguće organizovati ovaj kamp. Novinare je zanimalo i kakvi su utisci gostiju na Zlatiboru. Žiba se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu, dok je Paweł Zagumny rekao da je za dva dana popravio svoju kilažu i da će morati da se pripazi.

Večerašnju utakmicu Brazil – Srbija će poznati odbojkaši pratiti zajedno navijajući za svoje reprezentacije uz sve navijačke rekvizite, ali svakako u sportskom duhu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930