fbpx
T-Info Turizam Video

Zlatiborci očekuju više od 30.000 gostiju za novogodišnje praznike

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, sa četiri besplatna novogodišnja koncerta, nagradiće sve posetioce Zlatibora koji su doprineli da ova planina sa okolinom bude zvanično najposećenije turističko mesto u Srbiji tokom 2017. godine – izjavio Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora, napominjujući da je Zlatibor ove godine posetilo pet odsto više turista i da je broj stranih turista povećan za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Novogodišnji program počinjemo 29. novembra koncertom “Riblje čorbe”, naredne večeri nastupa Toni Cetinski a u novogodišnjoj noći sve posetioce će zabavljati Jelena Tomašević i trubački orkestar Marka Gligorijevića – rekao je Živanović, najavljujući novogodišnju turističku ponudu i dodao da će prvog dana nove godine nastupiti “Leksington bend” na Kraljevom trgu u centru Zlatibora.

Živanović je istakao da su svi turistički lokaliteti spremni za zimsku sezonu, a turistički sadržaji biće prilagođeni gostima i posetiocima Zlatibora, tako što će u okviru “Dino parka” biti aktivno veliko klizalište, nekoliko staza za sankanje i ski-škola za decu. “Avantura park” će omogućiti konstantno skijanje i sankanje sa svojim sistemom za veštačko osnežavanje. Kada je u pitanju ski centar Tornik, sezona počinje 21. decembra a cena dnevnog ski-pasa je ista kao prošle godine i iznosi 1.950 dinara – dodao je Živanović.

Podršku naporima Turističke organizacije aktivno pruža opština Čajetina razvojem nekoliko projekata, kao što su izgradnja zlatiborske gondole, od centra Zlatibora do planine Tornik, završetak radova na izgradnji kulturnog centra i najaktuelnija kupovina sportske hale, sa svim pratećim smeštajnim i zabavnim kapacitetima – izjavio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i izrazio očekivanje da će Zlatibor tokom novogodišnjih praznika posetiti oko 30.000 gostiju.

Član benda “Riblja čorba” Miroljub Miša Aleksić najavio je odličan provod, naglasivši da će povodom obeležavanja 40 godina postojanja, najveći deo programa biti stari hitovi, ali će predstaviti i tri pesme sa novog albuma, čije se izdavanje očekuje u martu naredne godine. Toni Cetinski je preko video poruke poručio da publika može očekivati veličanstveni koncert.

Zvezda novogodišnje večeri Jelena Tomašević navela je da će izvesti šarolik muzički program od popa, preko roka do obrada u tradicionalnom stilu i da će posle više godina nastupati na Zlatiboru, na kome često boravi sa porodicom. “Pevaću, kao i do sada, za decu, mame i bake” – zaključila je Tomaševićeva.

Start at

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031