fbpx
Fudbal Košarka Odbojka Sport Sport+ Video

Zlatiborci ugostili SIM karavan

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) održala se na Zlatiboru 10. aprila. Takmičenje je svečano otvoreno u 11 časova, ceremonijom na Kraljevom trgu. Takmičare su pozdravili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, kao i uspešni sportisti sa teritorije opštine.

Večiti plamen igre su upalili Ana Jeremić, Andrija Veličković i Jovana Aćimović uz pomoć maskote takmičenja lava Viktora.

Ove godine u programu je bilo takmičenje u pet sportova – atletici, odbojci, igri između dve vatre, basketu 3 na 3 i fudbalu. Takmičenja u disciplinama atletika i “između dve vatre” su održana na Kraljevom trgu. Fudbalski turnir igrao se na terenima Studentskog odmarališta “Ratko Mitrović”, dok se u dvorani „Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor“ igrao basket i odbojka.

U nadmetanju između dve vatre u finalu je ekipa Bajine Bašte bila bolja od ekipe Čajetina III-2. U odbojci prvo mesto je osvojila ekipa Drina 1, druga je bila Drina 2, a ekipa Zlatibor je osvojila treće mesto. U basketu su slavili članovi ekipe “Ero s onog svijeta”, ekipa “Zlatiborci” je bila druga a “Čajetina” treća. U fudbalu su se takmičari nadmetali u dve starosne kategorije. U starijoj grupi prvo mesto je osvojila ekipa “Komplet lepinja”, koja je u finalu savladala ekipu “Čajetina”, a treće mesto je pripalo ekipi “Bajina Bašta”. Kada su u pitanju mlađi osnovci Čajetina je u finalu bila bolja od ekipe “Bajina Bašta”, dok je Kriva Reka zauzela treće mesto.

Posebno je bilo uzbudljivo u atletici gde je veliki broj takmičara nastupio u trci na 60 metara.

Devojčice 2012.godište

 1. Anja Milosavljević
 2. Anja Kurucev
 3. Manja Radibratović

Dečaci 2012.godište

 1. Uroš Savić
 2. Stefan Janković
 3. Milovan Bošković

Devojčice 2010.godište

 1. Mia Radibratović
 2. Jana Đurović
 3. Kalina Ristanović

Dečaci 2010.godište

 1. Stefan Toković
 2. Luka Ćaldović
 3. Nemanja Tijanić

Plamen SIM karavana radosti i prijateljstva posle Priboja i Zlatibora putuje u Novu Varoš, Arilje, Šabac… Najbolji sa državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na regionalnom finalu u Splitu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je održano uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930