fbpx
Biznis Lokalna privreda Politika Vesti Video

Zlatiborska moba 2017

U subotu 11.februara više od hiljadu građana se odazvalo pozivu lokalnih vlasti u opštini Čajetina da zajednički krenu u gradnju početne stanice gondole na Zlatiboru. Radovi su počeli ručno, krampovima, lopatama i uz pomoć volova.

Prisutnima se po intoniranju himne obratio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović. On se zahvalio svima koji su dobrovoljno danas došli na Zlatiborsku mobu.

“Pojavile su se neke vesti da smo mi prisiljavali zaposlene u javnim preduzećima da danas dođu ovde. Ja im kažem, svi oni koji su došli pod prisilom slobodno neka idu. A vi ostanite, koji ste dobro došli. Ovde u Čajetini nije na vlasti Srpska napredna stranka, rekao je Stamatović na početku.

“Na Zlatiboru danas, zajedno sa narodom, branimo narodnu imovinu od režimskih raspikuća i onih koji žele da otmu zemljište na kome bi trebalo da se izgradi najduža gondola na svetu. Optužuju nas da želimo da gradimo nelegalno, da nemamo potrebnu dokumentaciju, što nije tačno. Radi se o tome da oni sami ne poštuju zakone i Ustavni sud Republike Srbije koji je jasno rekao da predmet privatizacije državnog kapitala ne može biti zemlja. Pitam ih zbog čega posle desetogodišnjih napora opštine Čajetina ne žele da isprave nepravdu i sporno zemljište prenese na državu Srbiju”, nastavio je Stamatović

Prisutni su mogli da vide kompletnu dokumentaciju za izgradnju panoramske gondole koja uključuje i posedovni list, prema kome je zemljište na kome bi trebalo da se gradi žičara, vlasništvo države Srbije.

“Da li je za naše vlastodršce državna imovina tuđa, kada nas optužuju da hoćemo da gradimo na tuđem zemljištu? Ako režimske raspikuće ne vide ovu dokumentaciju, pitam ih da li vide ovaj narod koji je dobrovoljno doša na radnu akciju? To im je jasna poruka da moraju da poštuju narodnu volju. Poručujem im da moraju jasno da kažu da li su ovo zemljište poklonili svojim partijskim drugovima ili tobože stranim investitorima koji se prezivaju na ić.

Želimo da ohrabrimo sve širom Srbije koji do sada nisu imali hrabrosti da se suprotstave raspikućama i da im kažu da greše u privatizaciji narodne imovine, da čuvaju svoje, kao što ćemo mi Zlatiborci čuvati svoju imovinu. Bez obzira na posledice i šikaniranja koja nas čekaju, čuvaćemo svoje resurse,” istakao je Stamatović.

Predsednik opštine Čajetina apleovao je i na „Beograđane da čuvaju svoj PKB, kao i na sve one širom Srbije od kojih se „po istoj matrici već dvadeset godina u procesu privatizacije otima narodna imovina“.

Potom su akcijaši počeli sa radovima na izgradnji početne stanice gondole na Zlatiboru, kopanjem temelja za ovaj objekat kao i za prva dva stuba nosača gondole.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031