fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje Video

Zlatiborski đaci o energetskoj efikasnosti

Učenici drugog i četvrtog razreda OŠ Dimitrije Tucović sa Zlatibora su prošle nedelje pripremili zanimljiv materijal o energetskoj efikasnosti. U video prilogu koji su napravili našli su se saveti kako da se efikasno koriste šporet i rerna, da je bolje veš sušiti na vetru nego u mašini, da je leti bolje koristiti kapke i roletne na prozorima nego klima uređaje…

“Prvo smo istraživali, šta je to energetska efikasnost. Zatim smo pokušali da pronađemo primere kako bi mogli da budemo energetski efikasni u našim domovima. Đaci su imali zadatak da fotografišu uređaje koje koriste i kako ih treba pravilno koristiti.” rekla je za zlatibor.tv učiteljica Radmila Mijailović.

Đacima se istraživanje dopalo, a ovo je bila dobra prilika i da odrasli nauče nešto novo i da svi zajedno postanemo energetski efikasniji.

“Mi smo ove aktivnosti realizovali u okviru projekta Eko-škola pošto se u martu obeležava Dan energetske efikasnosti. Želeli smo da podstaknemo đake da razmišljaju o energetskoj efikasnosti i da u svakodnevnom životu budu odgovorno koriste raspoložive resurse, istakla je za zlatibor.tv učiteljica Zorica Grujičić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031