fbpx
Društvo Ekologija Video

Zračak na eko vašaru

U utorak, 13, juna, održan je prvi Eko-vašar u opštini Čajetina. Vašar je organizovan na lokacijama Veliki park u Čajetini i na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Učenici osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine su izložili rukotvorine koje su tokom godine, u okviru programa Eko-škole, pravili sa svojim nastavnicima. Jedno prodajno mesto je obezbeđeno za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ na kojem su oni izložili predmete koje su pravili na kreativnim radionicama sa volonterima.

Izloženi predmeti su ponuđeni po simboličnim cenama, a svi predmeti sa tezge „Zračka“ su prodati. Osnovci iz Čajetine su sredstva dobijena prodajom svojih radova poklonili „Zračku“, pa će sav novac biti iskorišćen za unapređenje usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Korisnici „Zračka“ su uživali na Eko-vašaru, družeći se sa učenicima osnovne škole, a čajetinci su pokazali svoju tradicionalnu humanost prema svoj deci, nagrađujući njihov trud i rad.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice udruženja Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, organizovanjem ovakvih akcija unapređuje se solidarnost i inkluzija i promovišu se ljudske vrednosti.

A kako je izgledalo na vašaru pogledajte u prilogu novinara SC Čajetina

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829