fbpx
Saveti Zanimljivo

Kako odabrati rođendanski poklon za dete

Odrasli su često u nedoumici šta pokloniti detetu za rođendan, posebno ukoliko mališana ne poznajemo dovoljno dobro. Rođendanski poklon za dete istovremeno treba da bude praktičan, koristan, i što je najvažnije, dopadljiv.

Pre nego što odaberete odgovarajući poklon, uzmite u obzir uzrast i interesovanja deteta, ali ne smete zanemariti ni kvalitet i korisnost poklona iz ugla roditelja. Naravno, i adekvatne rođendanske čestitke su nešto što se podrazumeva i što obavezno ide uz svaki dar.

U želji da vam olakšamo odabir rođendanskog poklona za mališane, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko ideja sa kojima sigurno nećete pogrešiti. Bez obzira na to da li ćete odabrati neki komad garderobe, igračku, knjigu, sportsku opremu ili pak personalizovani poklon, vaš odabir će biti pun pogodak.

Garderoba za decu kao najčešći rođendanski poklon za dete

Ako vaš izbor bude neki odevni predmet, sasvim je sigurno da ste odabrali pravu stvar. Deca veoma brzo rastu, tako da im je garderoba uvek potrebna i korisna. Ako odaberete veličinu u skladu sa uzrastom, kao i dizajn koji će dete rado nositi, budite sigurni da će se dete obradovati poklonu. Naravno, prilikom kupovine vodite računa da garderoba bude proverenog kvaliteta i fine izrade.

Pidžame takođe mogu biti dobar izbor, jer nove stvari za spavanje su uvek dobordošle. Ne samo da deca brzo prerastu stare pidžame, već ih brzo isprljaju ili isflekaju, tako da su stvari za spavanje uvek lep i koristan poklon.

Knjige, bojanke i slikovnice su uvek zanimljiv dečji rođendanski poklon

U zavisnosti od uzrasta deteta, možete odabrati dečje knjige, enciklopedije, slikovnice ili bojanke. Ovo su možda najtraženiji pokloni za dečje rođendane, jer osim knjiga i enciklopedija koje služe edukaciji, bojanke i slikovnice rasplamsavaju maštu i razvijaju kreativnost kod dece.

Igračke – rođendanski poklon kome će se slavljenik najviše obradovati

Igračke su nezamenljiv poklon bez obzira na uzrast i pol deteta. Naravno, nisu sve igračke iste i nisu sve namenjene istom uzrastu. Možete ih birati prema svrsi – edukativne, interaktivne ili klasične igračke. Devojčicu ćete obradovati nekim setom ili kvalitetnom lutkom, dok će bager igračka biti idealan poklon za dečaka.

U zavisnosti od uzrasta deteta možete odabrati i neku društvenu igru. Možda vam se ovaj predlog ne čini dovoljno zanimljivim, ali ne zaboravite da upravo ove igre pomažu njihovom pravilnom razvoju, razvijanju koncentracije, kao i shvatanju pravila timskog rada.

Igrica za kompjuter ili plejstejšn za nešto starije dete

Većina dece, posebno dečaka, opsednuta je igricama za kompjuter ili plejstejšn. Pre neko što krenete u kupovinu, raspitajte se kakvu vrstu igrica dete najviše voli, kako biste mu priredili pravo iznenađenje koje će dugo pamtiti.

Karte za neki zanimljiv događaj

Ukoliko detetu poklonite kartu za bioskop, neki od brojnih muzeja, pozorište, cirkus ili neki predstojeći koncert, budite sigurni da će ga ovako neobičan poklon obradovati. Pre nego što izaberete nešto ovog tipa, potrudite se da se prethodno dobro raspitate o tome koja su detetova interesovanja.

Oprema za aktivnosti u prirodi

Priroda i zabavni parkovi nude bezbroj mogućnosti za uživanje. Iznenadite slavljenika rolerima, priborom za pecanje, opremom za planinarenje ili skijama.

Pinjata ili helijumski balon na radost svih zvanica

Odaberite poklon koji će slavljenik i njegovi drugari koristiti tokom rođendanske žurke. To može biti balon napunjen helijumom u kome se nalazi igračka. Pinjata je takođe zanimljiv poklon, posebno kada iz nje ispadne mnoštvo slatkiša. Ovo je veoma zanimljiv dar koji će se dopastni ne samo slavljeniku već i svim malim gostima.

Sportskom opremom ćete iznenaditi slavljenika

Ukoliko znate da se slavljenik bavi sportom, rođendan je idealna prilika da mu kupite nešto od sportske opreme koja će mu koristiti. Bez obzira na to da li ćete odabrati loptu, trenerku, patike ili sportsku torbu za treninge, budite sigurni da ćete napraviti pravi izbor  kojim ćete izazvati pozitivne reakcije slavljenika.

Personalizovani pokloni, zašto da ne?

Personalizovani pokloni su poslednjih godina izuzetno popularni, posebno među mlađom populacijom. Šolje i majice sa slikama i natpisima su nešto već viđeno, tako da ne bi bilo loše da mu poklonite kasicu sa njegovim likom i inicijalima. Dete će svakako dobiti nešto novca za rođendan, i umesto da ga odmah potroši na slatkiše, kasica je sjajan način da od malena nauči pravilno da se odnosi prema novcu.

I ono što se svakako podrazumeva uz poklon, to je dobro raspoloženje. Rođendan je poseban dan u godini i slavljenik baš tako treba da ga doživi. Rođendanska slavlja su najlepše uspomene iz detinjstva i zato se potrudite da i vi doprinesete adekvatnoj slavljeničkoj atmosferi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930