fbpx
Saveti

KOLIKO STE SE PUTA ZAPITALI

KOLIKO STE SE PUTA ZAPITALI

Ako se meni nešto desi, koliko vremena će moja porodica moći da održava isti nivo životnog standarda?

Kako bi želeo da živim u poznijim godinama, kada budem prestar da radim?

Koliki iznos mogu da uložim da bi se pobrinuo za ljude koji mi najviše znače?

I… kakve si odgovore dao na svoja pitanja?

Naravno 🙂 pisaću o smislu životnog osiguranja.

Životno osiguranje ili osiguranje života treba posmatrati najmanje iz dva ugla. Prvi se odnosi na sadašnjost. Sve ono nepredviđeno što nam se može dogoditi. biz domain O gubitku člana porodice se ne može raspravljati i taj gubitak je nenadoknadljiv.
Ovde bih fokus držao na finansijskim, odnosno materijalnim problemima koji nastaju prilikom smrti finasijskog nosioca porodice, u trenutku kada prestane priliv sredstava. Ovaj pasus bi mogao da ima i još par rečenica koje se odnose na to šta se dešava sa gore pomenutim prilivom sredstava ako je taj nosilac finansija povredjen i pri tome privremeno ili trajno sprečen za rad, ili ako je oboleo od neke teške bolesti. U ovakvim situacijama ne da prestaje priliv sredstava nego se troskovi povecavaju. Atbuyclicunbat . Dobar deo kućnog budžeta pritom se izdvaja za lekove, terapije, banjsko lečenje i slično.
Kroz ulaganje u životno osiguranje najviše se uočava razlika izmedju uloženog novca i onoga šta dobijamo za tu količinu uloga u trenutku kada je novac potreban.
Sa malom visinom uloženih sredstava sebi i svojim najbližima obezbedjujemo mnogo mnogo veću količinu novca za pokriće nepredvidjenih dogadjaja. Prosto rečeno sa malo novca rezervišemo ćup zlata.

Drugi ugao posmatranja osiguranja života jeste taj što nas sredstva koja ulažemo tokom godina u životno osiguranje čekaju u poznim godinama kao dodatak na ostvarenu penziju ili prihode za starost. Novac uložen u osiguranje života predstavlja jedan od najsigurnih oblika ulaganja.
Ideja je da se ulaže onolika kolicina novca koja u narednom periodu neće predstavljati udar na naš budžet, a pritom će se akumulirati kroz niz godina.

Odabirom ulaganja u životno osiguranje čovek postaje finasiski diciplinovan i odgovoran za sebe i za svoje najmilijje.

Sudbina nije stvar slučajnosti, vec je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati nego nešto što treba postići. W. Dženingis Brajan

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031