fbpx
Društvo Ekologija Humanost i solidarnost

Akcija čišćenja Zlatibora – Čisto iz ljubavi

U petak, 19. maja, Udruženje građana Zlatiborski krug – Čajetina je, u partnerstvu sa OŠ “Dimitrije Tucović” i KJP „Zlatibor“ realizovalo akciju čišćenja Zlatibora – “Čisto iz ljubavi”.

Zlatiborski krug je za ovu akciju dobilo podršku kompanije „Lidl Srbija“, koja je obezbedila majice i kačkete za učesnike, ishranu i osveženje. Mlade volontere – ekologe iz čajetinske i zlatiborske osnovne škole predvodile su nastavnice biologije i voditeljke ekološke sekcije u Čajetini i na Zlatiboru, Zorica Milosavljević i Snežana Dogandžić Tučuć. Učenicima su se pridružili zaposleni u komunalnom javnom preduzeću „Zlatibor“, a prikupljan je otpad na prostoru Eko odmorišta i oko Palisadovih terena. Prikupljen otpad je razvrstavan na suvi i mokri.

Želja Kompanije „Lidl Srbija“ da podrži društveno odgovorno ponašanje, povezala se sa aktivnostima Zlatiborskog kruga, koji već godinama unazad sa čajetinskim đacima organizuje ovakve akcije.

Zlatiborski krug na ovaj način nastavlja da promoviše građanski aktivizam i volonterizam, u lokalnoj zajednici, a uspeh ekoloških akcija u najvećoj meri zavisi i od spremnosti za saradnju KJP „Zlatibor“ i njihove velike podrške.

Izvor: Zlatiborski krug

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031