fbpx
Društvo Porodica

Božićna čestitka predsednika opštine Čajetina

Mojim dragim Zlatiborcima, svim građanima Srbije, Srbima, ali i svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu u Rusiji, Belorusiji, Jermeniji, Ukrajini, Gruziji, Koptima u Egiptu i Etiopiji i širom sveta koji Rođenje Hristovo slave po starom, julijanskom kalendaru – Mir Božji, Hristos se rodi!

Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik toplinom i verom ispuni vaše domove, da Badnji dan i Božić provedete u veri, miru, dobrom zdravlju, ljubavi, sreći i slobodi, da slavite život i istinske ljudske vrline kojima nas naša pravoslavna vera uči.

Bogomladenac je sišao u ovaj svet radi spasenja svih ljudi na kugli zemaljskoj. A naše je da uradimo, učinimo i pružimo, svako od sebe, koliko ko može, da nam svima zajedno na ovome svetu bude bolje.

U misiji vraćanja našoj veri starostavnoj, pravoslavnoj, mi Čajetinci ponosno ističemo da smo, u protekloj godini, otpočeli projekat izgradnje naučno-obrazovnog kampa manastira Hilandar na Zlatiboru.

U ovoj godini želim svima nama da odbacimo svaku mržnju i omrazu, podozrenje i podele, da ljubimo jedni druge i spremno dočekamo sve izazove koji nam slede.

Srećan Badnji dan!

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930