fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje

Đaci iz Sirogojna najbolji na Eko kvizu

Tradicionalni, sedmi “Eko kviz” je održan 16.juna 2023.godine u sali biblioteke Ljubiša R Đenić. “Eko kviz” takmičenje za učenike starijih razreda osnovnih škola koje organizuje osnovna škola “Milivoje Borović” iz Mačkata. Ove godine se nadmetalo šest ekipa iz OŠ Savo Jovanović Sirogojno (ekipe Sirogojno i Ljubiš), OŠ Milivoje Borović Mačkat (ekipe Mačkat i Šljivovica) i OŠ Dimitrije Tucović (ekipe Čajetina i Zlatibor).

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti i brige za životnu sredinu, prvenstveno kod učenika osnovnoškolskog uzrasta. Da bi živeo u skladu sa prirodom čovek mora da promeni svoje navike, da probudi svoju elošku svest i savest i da živi i deluje po pricnipima održivog razvoja, jer to je jedini način da se očuva priroda, okvir života.

Ove godine testove su pripremali Stanojka Đukić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, Marija Spasenić, Darija Spasenić, profesor razredne nastave, uz stručnu pomoć nastavnica biologije Ljiljane Pavlović, Dragice Sekulić i Milice Šukilović.

Kao i prethodnih godina organizatori su pripremili zanimljive igre kao što su asocijacije, najduža reč, pogodi reč, reciklažni ciklus… U osam igra đaci su pokazali zavidan nivo znanja a kao što to biva posebno su bile uzbudljive asocijacije.

Na kraju prvo mesto je osvojila ekipa osnovne škole “Savo Jovanović Sirogojno” u sastavu Filip Andrić, Marko Stamatović, Andrijana Petrović. Drugo mesto je pripalo ekipi OŠ Milivoje Borović Mačkat (Jana Gukić, Nevena Dulović i Jelena Jelisijević), dok je treću poziciju zauzela ekipa Šljivovice (OŠ Milivoje Borović) u sastavu Nikola Bućić, Pavle Šućurović i Jovana Vladisavljević.

Prijatelji škole su za najbolje obezbedili nagrade. Tako su prvoplasirana i drugoplasirana ekipa nagrađene blututh slušalicama a trećeplasirana ekipa je dobila blututh zvučnike.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031