fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje Porodica

Dečja nedelja u Zračku

Korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine su, zajednio sa zaposlenima i učenicima OŠ „Dimitrije Tucović“ različitim aktivnostima obeležili Dečiju nedelju, od 5. do 11. oktobra.

U ponedeljak je Dom kulture u Čajetini ugostio korisnike „Zračka“ na promociji crrtanog filma „Kumba“, a utorak su deca iz Dnevnog boravka provela sa članovima Ekološke sekcije. Posetioci – mladi ekolozi su doneli poklone, voće i slatkiše i uživali u druženju sa drugarima iz „Zračka“.

U četvrtak je organizovan izlet na Zlatibor i obilazak „Dino parka“, a u petak su korisnike Dnevnog boravka posetili članovi Vršnjačkog tima za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, sa koordinatorkom Tima, nastavnicom Jagodom Jeremić. Ovom prilokom su članovi Tima, svojim drugarima iz „Zračka“ poklonili paket radioničarskog materijala i crtež sa sloganom Dečije nedelje. Uz slatkiše i muziku, svi su se lepo družili i zabavljali.

Zlatiborski krug, koji je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini, veliku pažnju posvećuje inkluziji, druženju korisnika sa učenicma osnovne škole „Dimitrije Tucović“, u kojoj se i nalaze prostorije Dnevnog boravka i učestvovanju korisnika u obeležavanju svih važnih datuma tokom školske godine. Ovogodišnja Dečija nedelja je održana sa ciljem skretanja pažnje šire javnosti na prava i potrebe dece, na odgovornost koju porodica, škola, institucije i čitavo društvo nose u zaštiti dece i obezbeđivanju pravilnih uslova za njihov razvoj, a obeležena je pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031