fbpx
Društvo Zdravlje

Dva nova slučaj Covid 19 u Zlatiborskom okrugu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 20 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih je dve pozitivno na novi korona virus (COVID-19) – jedna u Užicu i jedna u Sjenici.

Od početka epidemije do danas testirano je 672 osobe a ukupno je potvrđeno 80 slučajeva infekcije novim korona virusom (COVID- 19). Do sada je oporavljeno ukupno 17 osoba.

Najviše inficiranih je iz Užica 25, a zatim slede Bajina Bašta 13, Prijepolje 9, Nova Varoš i Priboj po sedam, Požega i Arilje imaju po 6 inficiranih, Sjenica 5, Čajetina 2, dok u Kosjeriću nema zaraženih.

Do sada je preminulo 7 osoba i to po dve iz Arilja i Prijepolja a po jedna žrtva je evidentirana u Bajinoj Bašti, Novoj Varoši i Priboju.

Izlečeno je 17 pacijenata do sada i to pet iz Užica, četiri iz Bajine Bašte, po dva iz Čajetine i Požege. Po jedan pacijent je izlečen u Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju i Sjenici.

Prema podacima republički štab za vanredne situacije do 15 časova 21.aprila evidentirano je novih 260 slučajeva Covid 19, a ukupan broj zaraženih lica je 6.890. Na bolničkom lečenju se nalazi 3.660 lica (101 osoba je na respiratoru).Od posledica infekcije je preminulo još pet osoba pa je ukupan broj preminulih sada 130. Do sada je izlečeno 977 lica.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo