fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje

Ekipa Mačkata najbolja na Eko kvizu

Osnovna škola Milivoje Borović iz Mačkata u okviru Međunarodnog programa eko škole, a u saradnji sa Bibliotekom „Ljubiša R. Đenić“ je 17.juna organizovala Eko kviz znanja.

U osam igara se nadmetalo šest ekipa i to po dve iz OŠ Dimitrije Tucović (Zlatibor i Čajetina) i OŠ Milivoje Borović (Šljivovica i Mačkat) i dve iz OŠ Savo Jovanović – Sirogojno (Sirogojno i Ljubiš).

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti i brige za životnu sredinu, prvenstveno kod učenika osnovnoškolskog uzrasta. Da bi živeo u skladu sa prirodom čovek mora da promeni svoje navike, da probudi svoju elošku svest i savest i da živi i deluje po pricnipima održivog razvoja, jer to je jedini način da se očuva priroda, okvir života.

Ove godine testove su pripremali Darija Spasenić, profesor razredne nastave, Stanojka Đukić, nastavnica srpskog jezika i književnosti dok su nastavnice Dragica Sekulić, Milica Šukilović i Ljiljana Pavlović bile konsultovane tokom priprema. Takmičenje je pratio stručni žiri u sastavu: Dragica Sekuić, mr biologije,  Stanojka Đukić i Dragana Rosić KJP Zlatibor

Kao i prethodnih godina organizatori su pripremili zanimljive igre kao što su asocijacije, najduža reč, pogodi reč, reciklažni ciklus…

Ekipa iz Mačkata je bila najbolja i osvojila je ukupno sto poena. Učenici OŠ Milivoje Borović su već u prvoj igri osvojili 20 poena čime su došli u vođstvo. Ekipa Zlatibora je bila druga sa 14 bodova a Sirogojno treće sa 13. U drugoj igri najviše bodova je osvojila ekipa Sirogojna dok su se u trećoj igri najbolje snašle ekipe Šljivovice i Čajetine. Posle tri igre ekipa Ljubiša je završila takmičenje sa šest osvojenih bodova.

U četvrtoj igri sve ekipe su osvojile po pet bodova tako da je ekipa Mačkata zadržala prednost. U petoj igri đaci su pokazali visok nivo znanja i većina ekipa je osvojila po dest poena. Posle pete igre ekipa Šljivovice je završila takmičenje sa ukupno 25 poena.

Ekipa Zlatibora

Šesta igra je donela najveću prednost ekipi iz Mačkata. Učenici OŠ Milivoje Borović su u ovoj igri osvojili 39 poena. Ekipa Zlatibora je zadržala priključak sa 29 osvojenih poena. Posle ove igre i ekipa Čajetine je završila takmičenje sa ukupno osvojenih 30 poena.

Ekipa Mačkata

U sedmoj igri najbolji rezultat je postigla ekipa Sirogojna koja je osvojila 12 poena dok su Mačkat i Zlatibor imali po devet. U poslednjoj igri Mačkat i Zlatibor su osvoji po osam poena a Sirogojno šest.

Kada su se sabrali svi bodovi prvo mesto je pripalo ekipi Mačkata koja je osvojila 100 poena. Drugo mesto je pripalo ekipi Zlatibora sa 80 poena dok je ekipa Sirogojna osvojila 63 boda.

Ekipa Sirogojna

Što se tiče nagrada svi učesnici ovog kviza su osvojili ulaznice za Dino park i vožnju Gold Gondolom. Najbolje ekipe su dobile kao nagradu za znanje bloutouth zvučnik (III mesto), bloutouth slušalice (II mesto), sportske narukvice (I mesto). Pored robnih nagrada učenicima su dodeljeni vaučeri za obuku u skijanju u ski školi Gold Mountain

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031