fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje Osnovac

Ekologija u fokusu đaka

Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i ove školske godine nastavlja sa ekološkim aktivnostima u oviru Eko-škole. Tema za ovu školsku godinu je Biodiverzitet. Prva sednica u ovoj školskoj godini održana je 26.septembra 2017.godine. Simbolično je odabran Dan čistih planina.

Prisutnima se prvo obratila direktorka škole Milka Vasiljević, koja je otvorila sednicu. Prisutni članovi Eko-odbora su minutom ćutanja odali poštu svom nedavno preminulom članu i veoma važnom saradniku, Nedeljku Žuniću, preduzetniku koji je pomagao rad Eko-škole, i predsedniku Sportskog ribolovačkog udruženja, sa kojim je škola u Čajetini sarađivala.

Koordinatorka Eko-škole, mr Zorica Milosavljević je, predstavivši dnevni red, podsetila prisutne na realizovane aktivnosti u prethodnoj školskoj godini: održano je pet sednica Eko-odbora, obeleženi su različiti ekološki datumi u saradnji sa dečijim vrtićima, Domom zdravlja, udruženjima građana, pojedincima, KJP „Zlatibor“, Zelenim savetom, JKP „Vodovod Zlatibor“ i drugim stalnim partnerima koji podržavaju rad Eko-škole. Takođe, realizovani su projekti „Tojota- Veliki lov na biljku“, Eko-paket kreativni konkurs, Tetra Pak konkurs. Na kraju školske godine realizovan je Projektni dan kroz Eko-vašar, gde su učenici veoma uspešno pokazali kreativnost i humanost. Novac prikupljen prodajom predmeta od upotrebljenih materijala doniran je Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini.

Na sednici je razmatrana lista članova Eko-odbora i predloženi su novi članovi. Nakon toga, članovi su upoznati sa predlogom plana aktivnosti za narednu školsku godinu, i pozvani da, do naredne sednice koja će se održati za dve nedelje, iznesu svoje predloge.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930