fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje

Foto-konkurs “Svet kroz naš objektiv”

Udruženje građana Zlatiborski krug i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini raspisuju nagradni fotokonkurs „SVET KROZ NAŠ OBJEKTIV“. Cilj konkursa je da podstakne osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju da se kreativno izražavaju i aktivno posmatraju svet oko sebe.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2023. i raspisuje se u dve kategorije, na teme: 1. Priroda i 2. Ljudi

PROPOZICIJE:

  • Pravo učešća na konkursu (u svakoj kategoriji) imaju svi korisnici udruženja, centara i organizacija za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u Srbiji.
  • Na konkurs se šalju fotografije u digitalnom JPG formatu visoke rezolucije, u boji ili crno-bele. Jedan autor može poslati maksimalno 2 fotografije, napravljene fotoaparatom ili mobilnim telefonom, u svakoj kategoriji na e-adresu zkrug@mts.rs
  • Uz fotografiju se navodi ime i prezime autora, naziv udruženja, centra, ili organizacije gde je autor korisnik, naziv fotografije i kategorija u kojoj se učestvuje.
  • Ukoliko se na fotografijama nalaze korisnici udruženja, centra, ili organizacije, neophodno je da udruženje, centar, ili organizacija poseduju dozvolu za fotografisanje tih osoba.
  • Fotografije se primaju do 30. juna 2023. a nakon toga se postavljaju na Facebook stranu udruženja Zlatiborski krug, gde će biti organizovano glasanje za najbolje fotografije, u obe kategorije, do 7. jula 2023. Pobedničke fotografije će biti one sa najvećim brojem „lajkova“.
  • Nagrada za autore, u obe kategorije, koji osvoje 1. mesto je polaroid fotoaparat, a za one koji osvoje 2. i 3. mesto, takođe su obezbeđene prigodne nagrade.
  • Proglašenje pobednika, dodela nagrada i prodajna izložba fotografija biće organizovana 19. jula 2023. u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, sa početkom u 11:00 časova. Prodajna izložba fotografija će trajati čitavog dana.
  • Sav prihod od prodaje fotografija namenjen je daljem školovanju osmogodišnje Marte Pavlović iz sela Šljivovica, opšgtina Čajetina, koja boluje od cerebralne paralize, a prvi razred je završila u Novom Sadu, u školi Milan Petrović, čija je misija kontinuirana edukacija i rehabilitacija dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

Kontakt za sva pitanja i dodatne informacije: zkrug@mts.rs ili telefon 063 857 9935

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930