fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Kolegijalnost tokom vanrednog stanja

Zaposlene radnice u UG Zlatiborski krug, koje su angažovane u Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju, tokom vanredne situacije izrađuju zaštitne maske za svoje korisnike i njihove porodice, ali i za svoje koleginice zaposlene na pružanju usluge Pomoć u kući za stare u opštini Čajetina.

U petak, 24. aprila, jedna količina maski je podeljena radnicama, pre nego što su krenele u obilazak korisnika koji su za taj dan planirani. Kako navodi Marina Kutlešić, stručna radnica i koordinator usluge Pomoć u kući za stare, ova pomoć koleginica iz Dnevnog boravka je izuzetno dobrodošla, jer zaposlene, koje su svakodnevno u kontaktu sa osetljivom grupom, najstarijima u Čajetini, koriste velike količine obezbeđenih zaštitnih sredstva, ali i same prave maske za potrebe posla koji obavljaju u vanrednim uslovima.

Udruženje Zlatiborski krug, koje je pružalac obe ove usluge socijalne zaštite, a koje finansira opština Čajetina, pronalazi načine da ove usluge dodatno unapredi i poboljša, promovišući solidarnost i podstičući dobru volju za podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Građani Čajetine i gosti Zlatibora često učestvuju u organizovanim aktivnostima za podršku korisnicima usluga socijalne zaštite pokazujući visok nivo solidarnosti.

Tokom vanredne situacije rad zaposlenih gerontodomaćica je proširen i na stare osobe koje nisu korisnici usluge Pomoć u kući, ali im je u vanrednim okolnostima neophodna pomoć u nabavci i dostavljanju lekova i osnovnih životnih namirnica. Želeći da pomognu koleginicima, zaposlene u Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju su preuzele obavezu da i za njih izrađuju zaštitne maske. Tako se u Zlatiborskom krugu iskazuje kolegijalnost i solidarnost, uz vanredne okolnosti u kojima se briga o korisnicima obavlja primereno situaciji i dok se očekuje povratak redovnim radnim obavezama.

Zlatiborski krug je, tokom dvasetogodišnjeg rada, uvek sarađivao sa lokalnim istitucijama i organizacijama, pa tako i u vanrednoj situaciji svoj rad obavlja u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, čajetinskim Domom zdravlja, lokalnim medijima i svim relevantnim službama Opštine Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728