fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Letnje aktivnosti u „Zračku“

Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini i tokom leta radi i organizuje različite aktivnosti, na radost korisnika i njihovih porodica. Tokom prve polovine jula, za korisnike je organizovana poseta novootvorenom Dino parku na Zlatiboru i Ovčar Banji.

Obilazak Dino parka je organizovan 7. jula, a Nevena Bačetić koja je zaposlena u parku, upoznala je korisnike sa svim sadržajima. Mališani su uživali obilazeći pokretne figure dinosaurusa, a isprobali su i tobogane, skakaonice, ljuljaške…

U sredu, 12. jula, za korisnike je organizovan odlazak u Velnes centar „Kablar“ u Ovčar Banji. Posle aktivnosti u vodi, korisnike „Zračka“ je čekalo osveženje, pica i sokovi u restoranu. Gorivo za realizaciju ovog putovanja je obezbedila opština Čajetina, a dnevnica za vozača je obezbeđena iz sredstava koja su učenici osnovne škole „Dimitrije Tucović“ prikupili na Eko vašaru i poklonili ih „Zračku“.

Osim zabave i uživanja u ovim aktivnostima, korisnici se kroz njih uče i snalaženju u novim situacijama, komunikaciji i socijalnim veštinama, kao i različitim praktičnim veštinama.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice udruženja Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, Udruženje posebnu pažnju posvećuje socijalizaciji korisnika i razvijanju njihovih sposobnosti kroz rad sa volonterima, organizovanjem izleta i primerenih aktivnosti.

 

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina
www.zlatiborskikrug.org.rs
zkrug@mts.rs
tel +381638579935

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930