fbpx
Društvo Obrazovanje

Nagrade za učesnike republičkih takmičenja

U sredu, 29.juna 2022.godine predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je povodom Dana opštine uručio zahvalnice đacima koji su učestvovali na republičkim školskim takmičenjima.

Ove godine su učenici osnovnih škola Dimitrije Tucović Čajetina, Milivoje Borović Mačkat i Savo Jovanović Sirogojno učestvovali na brojnim opštinskim i okružnim takmičenjima a na republička takmičenja se plasiralo četrnaest učenica i učenika.

Tri đaka su na republičkim takmičenjima uspeli da se izbore za neko od prva tri mesta. Prvo mesto na 44.Limskim večerima dečje poezije je osvojila Vanja Vulović, učenica šestog razreda. Mariam Fomina (osmi razred) je na republičkom takmičenju iz ruskog jezika osvojila drugo mesto. Petar Lekić učenik šestog razreda je osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike.

“Opština Čajetina svake godine povodom Dana opštine nagrađuje vukovce i đake generacije u osnovnim i srednjoj školi a od ove godine priznanja će primati i učesnici na republičkim školskim takmičenjima, što će, nadam se, biti jedan dodatni podsticaj za njih. To su deca koja svojim radom i postignutim rezultatima promovišu i svoju opštinu, a smatram da bi sve opštine i kompletno društvo trebali veću pažnju da posvetimo ovoj nadarenoj i pre svega vrednoj deci – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, zahvaljujući se i dodeljujući po 30.000 dinara iz opštinskog budžeta ovim najtalentovanijim i najvrednijim čajetinskim učenicima.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević se zahvalila u ime svih učenika i nastavnika koji su, kako je naglasila, dali izuzetan doprinos da ova vredna deca iskažu svoj talenat.

„Sada u kolektivu imamo učenicu iz Rusije, a imali smo i učenika sa Kube, koji nije govorio srpski, i presrećna sam da su se odlično uklopili u našu sredinu“ istakla je direktorka Vasiljević.

Na priznanju se ispred nagrađenih učenika zahvalio učenik šestog razreda osnovne škole na Zlatiboru Petar Lekić, koji je na republičkom takmičenju iz fizike osvojio drugo mesto.

„Ovo priznanje mi mnogo znači, jer ono potvrđuje da je neko primetio naša trud i rad tokom ove školske godine“, naglasio je Petar.

Vanja Vulović, učenica šestog razreda OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju „Limske večeri dečje poezije“ u Priboju i ovom prilikom je naglasila da taj uspeh ne bi svakako postigla bez pomoći razredne i svoje majke.

Učesnica republičkog takmičenja iz biologije i poznavanja ruskog jezika u specijalnoj kategoriji Miriam Fomina, Ruskinja rođenjem, učenica osmog razreda škole na Zlatiboru, je kazala da su škole u Srbiji bolje nego u Rusiji zato što se ovde đaci uče da se druže i međusobno sarađuju.

Najviše đaka je učestvovalo na takmičenju iz biologije, njih četvoro. OŠ Dimitrije Tucović su predstavljali Mariam Fomina, Luka Borić (osmi razred) i Stefan Ćirović (sedmi razred), dok je OŠ Savo Jovanović Sirogojno predstavljala učenica osmog razreda Danica Joksimović.

Na takmičenju iz srpskog jezika i književnosti su učestvovale učenice sedmog razreda OŠ Dimitrije Tucović Mina Radibratović, Nikolina Todorović i Aleksandra Knežević. Na književnoj olimpijadi opštinu Čajetina je predstavljala Tatjana Božović. Na republičkom takmičenju iz geografije Čajetinu je predstavljao Savo Vujović učenik sedmog razreda dok je Novak Đurović takmičio na republičkom takmičenju iz matematike. Mihailo Šućurović je učestvovao na republičkom takmičenju iz fizike.

Najmlađa učesnica republičkih takmičenja je bila Zona Stojanović (četvrti razred) OŠ Milivoje Borović iz Mačkata koja je učestvovala na Republičkoj smotri Čitalići.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031