fbpx
Društvo Zdravlje

Ne damo vam krv

Na vest koju je objavljena na internet stranici Užičke nedelje da je načelnica Službe za transfuziju krvi u Užicu, Radmila Smiljanić, smenjena zbog protivljenja da se u Užicu ugasi Služba za transfuziju krvi građani su se organizovali na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo ovom odlukom.

Samo u toku današnjeg dana ova inicijativa je na društvenim mrežama podeljena više od 250 puta, a podržalo je skoro 400 građana. Pojedina udruženja su najavila da će zbog ove odluke odustati od planiranih akcija dobrovoljnog davanja krvi. Građani su u svojim komentarima jednoglasni da bi gašenje ove službe bilo pogubno za zdravstveni sistem Zlatiborskog okruga i da centralizacija službe za transfuziju predstavlja loš signal za ljude koji žive daleko od četiri planirane službe za transfuziju (Novi Sad, Niš, Kragujevc i Institut za transfuziju u Beogradu). Za dobrovoljne davaoce krvi takođe su predviđena nova pravila tako da će svi koji žele da daju krv moći to da učine samo u ove četiri ustanove koje će krv isporučivati bolnicama, tj. njihovim mobilnim timovima.

Treba pomenuti da su odbornici Skupštine opštine Čajetina bez obzira na političku pripadnost na 23.sednici koja je održana 26.aprila 2018.godine jednoglasno usvojili Zaključak kojim se tražilo da Služba za transfuziju krvi u Užicu dobije status ustanove kao što su to centri u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

Svi koji žele da podrže ovu akciju to mogu učiniti na facebook stranici Glas Užica

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930