fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Nova kuća za porodicu Raković

Porodica Raković je u petak, 31.marta dobila ključeve nove kuće u naselju Šipovik u Čajetini. Kada je Vidi Raković preminuo muž Dragutin ona se našla u teškoj situaciji. Stara i trošna kuća je dotrajala a Vida zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bila u stanju da izgradi novu.

Čajetinci su tada pokazali da su i dalje solidarni. Građani, opština Čajetina i komunalno javno preduzeće “Zlatibor” gde je radio Dragutin do smrti su se organizovali kako bi pomogli porodici Raković.

Opština Čajetina je obezbedila sredstva za nabavku građevinskog materijala, a radnici KJP Zlatibor su zidali objekat. Građani su svojim prilozima obezbedili deo nameštaja za novu kuću, koja ima dve spavaće sobe i dnevnu sobu sa kuhinjom.

Gospođa Vida se zahvalila svima na pruženoj pomoći. Najsrećnije su pre useljenje bile Vidine ćerke Milja i Dragica, učenice OŠ Dimitrije Tucović. One će sada imati svoju sobu gde će im biti mnogo lakše za učenje i naravno za druženje.

“Opština Čajetina je pokazala da vodi brigu o svim svojim stanovnicima i o ugroženim kategorijama i ovde je zajedno sa javnim komunalnim preduzećem izgradila novu kuću što je stvorilo uslove da ova porodica živi u normalnim uslovima.  Ovo nije prvi i jedini slučaj gde opština Čajetina učestvuje u ovim humanitarnim akcijama, i pomaže ugrožene porodice koje su spletom nesrećnih okolnosti došle u situaciju da sami ne mogu da izgrade svoju kuću da poprave uslove života. Lokalne samouprave i javna preduzeća i jesu formirana za to da pomognu bez ikakvih uslovljavanja,” rekao je Stamatović.

U poslednjih pet godina ovo je treća kuća solidarnosti koja je sagrađena u Čajetini, a Zlatiborci su nebrojeno puta do sada pokazali svoju solidarnost kroz razne akcije koje su pokretala kako udruženja građana tako i pojedinci.

Za Milju i Dragicu sada počinje novi život u novoj kući. Želimo im puno uspeha, sreće i zdravlja u novoj kući.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930