fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Omladinsko udruženje Viogor nastavlja sa akcijama

Članovi omladinskog udruženja Viogor su i ove godine realizovali niz projekata u saradnji sa lokalnom samoupravom i školama iz opštine Čajetina. U fokusu udruženja, prethodnih godina je akcenat bio na radu sa socijalno ugroženim kategorijama. U saradnji sa Crvenim krstom udruženje je prethodnih godina pripremilo novogodišnje paketiće za decu iz socijalno – ugroženih porodica.

U Udruženju su ponosni na saradnju sa obrazovnim institucijama iz opštine Čajetina, a ističu da su tokom prethodnih godina obezbedili materijal za likovnu sekciju i sportske rekvizite za OŠ Dimitrije Tucović.

“Pored škole sarađivali smo i sa PU Radost pa smo u dva navrata obezbedili igračke za vrtiće ove ustanove u Čajetini, Zlatiboru, Rožanstvu, Sirogojnu, Krivoj Reci i Mačkatu,” ističe Momčilo Mihailović, predsednik udruženja Viogor u izjavi za zlatibor.tv.

U 2018.godini udruženje je pripremalo više projekata u oblasti kulture a posebno je interesantna saradnja sa likovnom sekcijom osnovne škole Dimitrije Tucović. Udruženje je nabavilo klupe za zlatiborske parkove, koje su učenici oslikavali na časovima likovne sekcije. Đacima su se klupe veoma svidele tako da su uputili molbu Udruženju da par klupa ostane i školi u znak sećanja na ovu akciju.

Ovogodišnje projekte Udruženje je završilo recitatorskim druženjem u Domu kulture u Čajetini gde su svoje stihove čitali i recitovali Branka Zarić (učenica Užičke gimnazije), Jagoda Jeremić (nastavnica srpskog jezika i književnosti OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina), Ljilja Andrić (učiteljica OŠ Milivoje Borović – Kriva Reka) i Radovan Pavlović (učitelj OŠ Aleksa Dejović – Sevojno).

Za sledeću godinu u Udruženju Viogor pripremaju nove projekte kojima će se nastaviti saradnja sa obrazovnim i socijalnim institucijama na teritoriji opštine Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

April

Kupindo