fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Oni su oko nas–prepoznaj i nominuj heroje za 2024

Svi naši prijatelji, komšije, sugrađani, koji pored svakodnevnih obaveza, oblače svoje herojsko odelo i kreću u akciju – po svim vremenskim uslovima razvoze jedini kuvani obrok staračkim domaćinstvima; spasavaju povređene životinje; pomažu ugroženima i jačaju nadu u solidarniji svet – zaslužuju da im i javno pokažemo zahvalnost koju osećamo.

Mlada biohemičarka radi danonoćno u laboratoriji u želji da doprinese svetu. Dragocene slobodne trenutke koristi da volontira u organizaciji koja pomaže starijim sugrađanima. Maratonac koji se uprkos urođenoj bolesti odaziva na svaki apel, trčanjem skuplja humanitarnu pomoć za one kojima je najpotrebnija, poručujući da smo svi jednaki i vredni. Pravnica u penziji osnovala je udruženje koje pruža besplatnu pomoć i savete pojedincima i porodicama kako da sačuvaju krov nad glavom. Sa komšijama često zasuče rukave i počisti gradsko šetalište. Samohrani otac dve devojčice omiljeni je učitelj koji generacije đaka uči tome da je istinski tvoje samo ono što daš drugome, jer on najbolje zna da nema predaje i odustajanja od snova.

  • Da li vas ove priče podsećaju na nekoga iz vaše okoline?
  • Znate njihova imena?
  • Želite da za njih zna cela Srbija?
  • Ako ih prepoznajete – nominujte ih i pokažite da su oni heroji u 2024. godini!

Nagradni konkurs „Oni su heroji”, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, otvoren je 10. aprila i ima za cilj da predstavi javnosti najinspirativnije i najhrabrije pojedince koji nesebično čine dobra dela i tako pružaju primer solidarnosti čitavom društvu.

Nominujte svoje heroine i heroje na sajtu www.onisuheroji.rs do 3. maja, nakon čega će glasanjem biti odabrano 10 najinspirativnijih, od ukupno 25 finalista. Pravila i uslovi konkursa mogu se pronaći na sajtu, a izabranim herojima i heroinama biće uručene vredne nagrade.

Konkurs „Oni su heroji” pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji 2020. godine, a namenjen je odavanju priznanja osobama koje nisu poznate široj javnosti, a svojim delima prave važnu promenu i pomažu drugima.

Autor: Aslani Tarik

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031