fbpx
Društvo Obrazovanje Osnovac

Pažljivkova smotra – opštinsko takmičenje u Čajetini

U petak, 10.marta u 11 časova biće održano opštinsko takmičenje u poznavanju saobraćaja. Domaćin takmičenja će biti Dom kulture u Čajetini. Prema propozicijama, opštinsko takmičenje će biti ekipnog tipa, gde će svaka ekipa imati po tri člana, koji su pokazali najbolje znanje na školskim takmičenjima. Ekipe će biti podeljene i po uzastu tako da će postojati – predškolci, đaci – I razred i đaci – II razred.

Na opštinskom takmičenju svoje znanje će odmeriti ekipe iz Mačkata, Čajetine, Zlatibora i Sirogojna, u sve tri starosne kategorije. Kao i ranije i ovog puta Čajetinu će posetiti Pažljivko, koji će deci pokazivati saobraćajna pravila. Organizatori su pripremili i bogate nagrade za takmičare. Članovi najboljih ekipa će na poklon dobiti ilustrovane enciklopedije, i predstavljaće opštinu na državnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji.

Školska takmičenja su održana 1.marta u školama OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Milivoje Borović i OŠ Savo Jovanović kao i u predškolskim grupama PU Radost u Mačkatu, Krivoj reci, Šljivovici, Sirogojnu, Čajetini i Zlatiboru.

Među predškolcima najbolje rezultate su pokazali Radojka Luković i Jana Đurović iz vrtić Radost i Filip Ćirović iz vrtića Narcis. Među učenicima prvog razreda najbolje rezultate su pokazali Nikola Bućić (OŠ Milivoje Borović), Marko Mladenović i Jana Bućić (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina), i Veljko Tošić ( OŠ Savo Jovanović).

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031