fbpx
Društvo Obrazovanje

Pažljivkova smotra u Čajetini

Pažljivkova smotra opštine Čajetina je održana 9.maja u Domu kulture u Čajetini. Ovom prilikom su se u poznavanju saobraćajnih pravila nadmetali predškolci i đaci (I i II razred) iz škola i vrtića u opštini Čajetina.

U kategoriji predškolaca prvo mesto je osvojila ekipa vrtića Pahuljica iz Sirogojna sa 18 poena, samo poen manje je imala ekipa Narcisa iz vrtića na Zlatiboru. Treće mesto je u ovoj kategoriji pripalo ekipi Radost iz vrtića u Čajetini dok je ekipa Pčelica iz vrtića u Mačkatu bila četvrta.

Takmičenje za učenike prvih razreda je bilo izuzetno uzbudljivo. U prvoj igri pod nazivom “Čik pogreši” ekipe su pokazale izjedančeno znanje. U igri “Sveznalica” su se znanjem izdvojile ekipe Čajetine i Sirogojna tako da je presudna bila treća igra. Ekipa OŠ Savo Jovanović Sirogojno je odlično odigrala igru “Bezbedna putanja” što joj je donelo 8 bodova i pobedu u ovoj kategoriji. Ekipa OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina je bila druga sa 60 bodova, dok je ekipa sa Zlatibora bila treća sa 58 bodova, a četvrto mesto je pripalo ekipi OŠ Milivoje Borović iz Mačkata.

Ekipe drugog razreda su rešavale zadatke u četiri oblasti. Svi takmičari su pokazali odlično znanje i čak tri ekipe su posle tri igre imale isti broj bodova. Pobednik je odlučen u poslednjoj igri “Složi slike”. Đaci su u ovoj  igri imali zadatak da poređaju slike po redosledu kako bi se bezbedno prešla ulica. Radove je u ovoj igri ocenjivao Miloš Milutinović profesor iz TŠ “Radoje Ljubičić”.

Ekipa Zlatibora je u ovoj igri bila najuspešnija i zauzela je prvo mesto sa 85 bodova. Ekipe Čajetine i Sirogojna su se ponovo nadetale u ovoj igri. Ekipa Sirogojna je prva rešila zadatak i osvojila je drugo mesto. Čajetina je bila treća a Mačkat četvrti.

Organizatori takmičenja su za sve učesnike obezbedili poklone kao što su biciklističke kacige i svetlo za bicikle, kao i nezaobilazne žute prsluke. Prvoplasirane ekipe su nagrađene i pametnim satovima. Najblje ekipe će predstavljati opštinu Čajetina i na regionalnoj Pažljivkovoj smotri.

Takmičenje su organizovali Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina, Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i Sekcija za bezbednost saobraćaja tehničke škole “Radoje Ljubičić” iz Užica.

 

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031