fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Počeo projekat „Partnerstvo u zajednici – rešenje krize”

Udruženje građana „Zlatiborski krug” iz Čajetine je polovinom novembra počelo realizaciju jednogodišnjeg projekta “Partnerstvo u zajednici – rešenje krize”. Cilj projekta je da se poveća kvaliteta i održivosti usluga socijalne zaštite koje se pružaju stanovnicima Čajetine, posebno ugroženim grupama i to u periodima pojačane potrebe, kao što su pandemije i druge vrste vanrednih situacija.

Projekat, koji podržava Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srbije kroz program EU PRO Plus, predviđa obuku za predstavnike obrazovnih institucija, od predškolske ustanove do srednje škole, kao i za predstavnike Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, pružaoce usluga socijalne zaštite i roditelje i staratelje dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Takođe, biće izrađen i Protokol za obezbeđivanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama tokom kriznih situacija u opštini Čajetina, uz uključivanje predstavnika lokalne samouprave i svih relevantnih organizacija i institucija u lokalnoj zajednici.

Javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim projektnim aktivnostima putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem društvenih mreža.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930