fbpx
Društvo Ekologija Humanost i solidarnost

Prikupljanje igračaka od prirodnih materijala

U okviru projekta Model cirkularne ekonomije u službi zaštite životne sredine u opštini Čajetina, koji sprovodi u saradnji sa Ambasadorima održivog razvoja i životne sredine,

Udruženje građana „Zlatiborski krug“ raspisuje

P O Z I V
za prikupljanje igračaka od prirodnih materijala

Prikupljene igračke biće smeštene u Biblioteku ekoloških igračaka koja će biti osnovana u Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ u Čajetini. Uz prikupljene ekološke igračke, u Biblioteci će se naći i igračke koje učenici prave na kreatinim radionicama u vezi sa cirkularnom ekonomijom. Sve igračke treba da budu od prirodnih materijala. Cilj ove akcije jeste podsticanje iznajmljivanja igračaka umesto kupovine novih, čime se čuva životna sredina.

Ako na tavanu ili u podrumu imate zaboravljene igračke, donesite ih nama.

***Nisu dozvoljene plastične igračke.

Kontakt osoba je Jagoda Jeremić, asistent koordinatora na projektu ispred UG „Zlatiborski krug“, e-mail: jagodajeremic@gmail.com

Raspisivanje poziva i osnivanje Bibliote ekoloških igračaka su projektne aktivnosti. Projekat se finansira kroz podršku lokalnim organizacijama sub-grantovima, u okviru projekta: „ENV.net uključivanje pitanja životne sredine Zapadnog Balkana i Turske u političku agendu EU”. Projekat traje 10 meseci, a cilj je podizanje nivoa informisanosti stanovnika Čajetine o značaju održivog razvoja kroz Model cirkularne ekonomije, kao koncept odgovornog ponašanja za zaštitu životne sredine.

Projekat „Model cirkularne ekonomije u službi  zaštite životne sredine u opštini Čajetina“  finansira Evropska unija kao deo projekta “ENV.net uključivanje pitanja životne sredine Zapadnog Balkana i Turske u političku agendu EU”(referentni broj 2017 / 394-372)

Stavovi izraženi u ovom projektu ne odražavaju nužno stavove Evropske komisije

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031