fbpx
Društvo Obrazovanje

Sedmi sajam obrazovanja OŠ Milivoje Borović

Osnovna škola Milivoje Borović je po sedmi put organizovala Sajam obrazovanja, u okviru projekta Profesionalna orijantacija na prelasku u srednju školu. Ove godine Sajam je organizovan uz pomoć Google meet platforme.

Cilj sajma je da pruži aktuelne sistematične i objektivne informacije o izboru zanimanja i planiranju karijere. Učenicima su obrazovne profile predstavili Ugostiteljsko – turistička škola u Čajetini, Poljoprivredna škola iz Požege, i srednje škole iz Užica kao što su Gimnazija, Ekonomska škola, Umetnička škola, Medicinska škola, Tehnička škola, i TŠ “Radoje Ljubičić”.

Đaci su ovom prilikom dobili niz informacija kako o obrazovnim profilima tako i o broju slobodnih mesta i okvirno potrebnom broju bodova za upis. Pored nastavnika o školama su govorili i srednjoškolci koji su sa osmacima podelili svoja iskustva.

Ugostiteljsko turistička škola u Čajetini će upisivati pet obrazovnih profila, i to dva u programu dualnog obrazovanja (kuvari i konobari), i tri četvorogodišnja profila (turističko – hotelijerski tehničar, kulinarski tehničar i komercijalista. Užička gimnazija ove godine pored društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera ima sportsko i računarsko odeljenje dok će Ekonomska škola u Užicu ove godine po prvi put upisivati obrazovni profil Tehničar obezbeđenja. Medicinska škola u Užicu ove godine neće upisivati smer medicinska sestra – vaspitač.

Učenici osmih razreda detaljnije informacije o obrazovnim profilima mogu dobiti na sajtovima škole, facebook stranicama, instagram i tik tok profilima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829