fbpx
Društvo Obrazovanje

U četvrtak počinje 29.festival Deca među narcisima

U četvrtak, 20.maja počinje 29. Festival „Deca među narcisima“. Organizator, Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, spremio je i ovoga puta bogat program, a za pobednike sa literarnog konkursa – mnoštvo vrednih nagrada.

Najmlađe Čajetince, ali i sve druge koji u programu učestvuju ili na Festival dolaze, očekuje druženje kako sa piscima, tako i sa poznatim glumcima i pevačima.

„Mi sutra krećemo sa festivalskim programom koji će otvoriti lutkarska sekcija Doma kulture koja će u 10 časova izvesti predstavu Vesela palčica i to je za decu predškolskog uzrasta PU „Radost“ Čajetina.

Za petak smo planirali premijeru predstave „Snežana i sedam patuljaka“ koju izvodi dramska grupa koja takođe radi pri Domu kulture, dok je subota, glavni i završni dan ove manifestacije, planiran za proglašenje najboljih radova i dodelu nagrada. Od dospelih 900 radova nagrađeno je 49 učenika a samo iz jedne škole pristiglo je 176 radova i u pitanju je škola „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca.

Za sve učesnike spremljene su vredne nagrade i nakon završenog programa koktel u Dino parku. Pored Dragana Jovanović gosti festivala su i Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, kum manifestacije Goran Novakov, prošlogodišnji kum Tode Nikoletić i naša koleginica pesnikinja Mirjana Ranković Luković“, rekla je Gorica Stanić, Dom kulture – SC Čajetina.

Imajući u vidu celokupnu situaciju sa pandemijom, ovogodišnji međunarodni konkurs za Festival izazvao je izuzetno veliko interesovanje. Zbog toga su se organizatori posebno potrudili da pobednici na literarnom konkursu budu adekvatno nagrađeni. Uz knjige i diplome, biće raznovrsnih iznenađenja.

„Imamo vaučere za Đak sport, naše prijatelje manifestacije No-No klub, ulaznice za Dino park, Avanturu park, Etno selo Sirogojno, Stopića pećinu. Mlekara „Naša Zlatka“ pripremila je slagalice i slikovnice a glavna nagrada za dete koje je iz Beograda, Nemanju Jevremović koga su proglasili apsolutnim pobednikom, je vikend za porodicu na Zlatiboru po dogovoru sa ustanovom koja je obezbedila taj vikend. Za decu koja su poslala najviše radova, iz osnovne škole iz Kragujevca, nagrada je televizor kao i za učenika sedmog i osmog razreda škole iz Mačkata, dobitnike specijalne nagrade“, dodaje Gorica Stanić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031