fbpx
Društvo Ekologija Humanost i solidarnost

U Zračku obeležen dan čistih planina

Međunarodni dan čistih planina – Zračak – slika 2

U Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini, u četvrtak, 26. septembra, obeležen je Međunarodni dan čistih planina. Korisnici „Zračka“ su, zajedno sa članovima Ekološke sekcije osnovne škole „Dimitrije Tucović“ ovaj ekološki praznik obeležili kroz kreativno druženje i volontersku akciju čišćenja školskog dvorišta.

Međunarodni dan čistih planina – Zračak – slika 3

Kordinatorka Ekološke sekcije, mr Zorica MIlosavljević, ujedno i predsednica UG Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge socijalne zaštite Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, organizovala je obeležavanje ovog značajnog ekološkog datuma.

Učenici ekolozi – volonteri, su sa korisnicima „Zračka“ i sa zaposlenima učestvovali u kreativnoj radionici, a rezultati njihovog rada – crteži sa ekološkim porukama, ostali su na izložbenom panou u Dnevnom boravku. Nakon radionice, organizovana je akcija čišćenja školskog dvorišta.

Međunarodni dan čistih planina – Zračak – slika 1

Mladi ekolozi i korisnici „Zračka“ se kroz različite kreativne i edukativne radionice redovno druže tokom školske godine. Zahvaljujući saradnji osnovne škole „Dimitrije Tucović“ sa diretkorkom Milkom Vasiljević na čelu i udruženja Zlatiborski krug, u Čajetini se na ovaj način promoviše inkluzija, volonterizam, međugenracijska saradnja, poštovanje i razvijanje osnovnih ljudskih vrednosti i briga za životnu sredinu i održivi razvoj.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug, Čajetina

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031