fbpx
Društvo Obrazovanje

Učenički parlament u poseti Opštini Čajetina

U sredu 9.oktobra članovi Učeničkog parlamenta OŠ Dimitrije Tucović su posetili opštinu Čajetina. Đake je primio predsednik SO Čajetina, Miloje Rajović. Na početku učenicima je predstavljena opština Čajetina, sistem lokalne samouprave i javna preduzeća. Gospodin Rajović je đacima govorio o aktuelnim projektima kao što su fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, gondola, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini, a bilo je reči i o gradnji školske sale i rekonstrukciji škole na Zlatiboru.

O radu učeničkom parlamenta je govorio predsednik Ognjen Popović, učenik VIII-1, koji je istakao da u radu parlamenta učestvuju učenici sedmog i osmog razrededa i da svako odeljenje ima po dva predstavnika jednu devojčicu i jednog dečaka. Popović je na sastanku predložio da se za đake obezbede popusti za korišćenje sportskih sadržaja kao što su klizalište i skijalište na Torniku.

Rajović je istakao da Opština za sport godišnje odvaja oko 60 miliona dinara i da je u planu da se ukinu članarine za đake u svim sportskim klubovima na teritoriji opštine Čajetina kako bi škole sporta pri klubovima bile dostupne svoj deci. Kao primer dobrog rada Rajović je pomenuo odbojkaški klub Zlatibor koji trenutno ima 115 devojčica u svim kategorijama.

Učenici su ovom prilikom postavili i pitanje gradnje ski – roll staze kako bi članovi smučarskih klubova mogli adekvatno da treniraju i tokom letnjih meseci. Đake je interesovalo kakva je populaciona politika Opštine i kako sprečiti odlazak mladih u velike gradove. Na sastanku se govorilo i o potrebi da se prostor sportske hale, osnovne i srednje škole bolje osvetli pošto veliki broj đaka u večernjim časovima ima treninge.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031