fbpx
Društvo Zabava

Zanimljivi urbani mobilijar

Dizajn urbanog mobilijara kao što su parkovske klupe, kante za smeće, ulična rasveta je dosta napredovao prethodnih godina. Predstavićemo par zanimljivih predloga, koji bi se odlično uklopili u zlatiborski ambijent.

Izvor: www.reddit.com

Prvi predlog na našoj listi su klupe sa pokretnim naslonom. Na ovaj način korisnik može da bira na koju stranu će biti okrenut. Ovo istovremeno daje mogućnost da posetiocu celog dana uživa u sunčanju, bez promene lokacije. Sama konstrukcija ovakve klupe je jednostavna, i jedina razlika u odnusu na standardne klupe je zglob kojim se naslon može prebaciti iz jednog u drugi položaj.

Izvor: dornob.com

Druga zanimljivost koja bi se mogla primeniti na zlatiboru su projektori za pešačke prelaze. Imajući u vidu da se u zimskom periodu pešački prelazi slabije vide mogli bi se ugraditi projektori kakve već imamo oko jezera kako bi pešacima i vozačima signalizirali pešačke prelaze. Istovremeno ovo rešenje bi moglo i da smanji troškove farbanja pešačkih prelaza.

Izvor: www.reddit.com

Treća zanimljivost na našoj listi su klupe na šinama. Na polukružnoj šini su postavljene klupe ili pojedinačna sedišta koje se mogu pomerati levo i desno u zavisnosti od želja korisnika.

Izvor: ddw.nl

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829