fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Završena obuka za volontere u Čajetini u okviru projekta „Most“

U četvrtak, 21. marta, u čajetinskoj biblioteci je održana četvrta radionica za mlade volontere, u okviru projekta „Most“ – Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju, koji sprovodi udruženje Zlatiborski krug. Ovom radionicom je završen program obuke o vršnjačkoj edukaciji, podršci mladima sa problemima u ponašanju i promociji života bez nasilja.

Učesnici obuke su bile učenice 7. i 8. razreda osnovne škole i srednjoškolke iz Čajetine. Ovom prilikom 20 devojaka je steklo znanja i isustvo u oblastima asertivne komunikacije, diskriminacije, prevazilaženja stereotipa i predrasuda, razumevanja svojih i tuđih potreba i razvijanja empatije.

Porast nasilja u društvu, naročito među mladima, zahteva mere prevencije problematičnog i nasilnog ponašanja, kroz sistemska rešenja, uključivanje svih relevantnih institucija i organizacija, a pre svega kroz edukaciju i promociju života bez nasilja. U tom cilju, udruženje Zlatiborski krug sprovodi projekat „Most“ – Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju u Čajetini, kroz koji obezbeđuje pomoć i podršku stručnjaka, psihologa, pedagoga i socijalnog radnika, realizuje edukativne i promotivne programe za mlade i ojačava mrežu volontera za vršnjačku edukaciju.

Organizatori su saglasni da se devojke češće učestvuju u obrazovnim i volonterskim programima u Čajetini.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930