fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Zlatiborski krug obeležio 15 godina rada

PRVA ČAJETINSKA GRAĐANSKA ORGANIZACIJA PROSLAVILA 15 GODINA RADA

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine je, u ponedeljak 5. decembra, proslavilo 15 godina rada. Za proslavu ovog jubileja odabran je Svetski dan volontera, da bi se još jednom ukazalo na značaj građanskog aktivizma i volonterizma i da bi se odala počast svim volonterima koji se uključuju u aktivnosti Zlatiborskog kruga.

z-krug16-3

Od 2001. kada je osnovano, Udruženje je realizovalo preko 40 projekata, uz podršku domaćih i stranih donatora, a u saradnji sa brojnim organizacijama i institucijama iz lokalne zajednice i šire. Članovi Udruženja su učestvovali u pripremi i izradi svih lokalnih strateških dokumenata, i inicirali i pokretali formiranje brojnih skupštinskih tela.

proslava-z-krug16-1

Kao najznačajnije, mr Zorica Milosavljević, predsednica Udruženja, navela je rad na razvijanju međugeneracisjke saradnje i pokretanje Volonterskog socijalnog servisa. Kroz prezentaciju su predstavljeni rezultati realizovanih projekata i aktivnosti tokom petnaestogodišnjeg perioda u kojem je Udruženje povezivalo sve relevantne lokalne institucije i organizacije u rešavanju položaja pripadnika ranjivih socijalnih grupa. U svom radu Zlatiborski krug se prvenstveno bavi potrebama dece i mladih sa smetnjama u razvoju i starih, pa je od 2014. godine licencirani pružaoc usluga Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini i Pomoć u kuči za stare.

z-krug16-2

Na svečanosti su uručene zahvalnice predstavnicima institucija i organizacija sa kojima je Udruženje tokom ovih godina sarađivalo, a predstavljeni su programi koji se trenutno realizuju i najavljeni novi.

Kao prva nevladina organizacija u Čajetini, Zlatiborski krug je postavio standarde za nova udruženja i za kvalitetan rad u lokalnoj zajednici.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031