fbpx
Društvo Humanost i solidarnost

Zlatiborski krug – Solidarnost sa najstarijima

Udruženje građana Zlatiborski krug godinama gradi duh solidarnosti u našoj zajednici a posebna pažnja je posvećena brizi o starima. Od 2014.godine, udruženje Zlatiborski krug je pružalac usluge socijalne zaštite “Pomoć u kući za stare opštine Čajetina”. U ovom trenutku ova služba ima 80 korisnika u seoskim mesnim zajednicama, koji su uglavnom slabijeg imovnog stanja.

Osim redovnih aktivnosti i poseta gerontodomaćica korisnicima, Zlatiborski krug organizuje i humanitarne akcije putem kojih se uključuju građani i ustanove u organizovanje prikupljanja namirnica, odeće, tehničkih aparata, stvari za kuću i nameštaja. Lokalne institucije i ustanove i same pokreću inicijativu kada je u pitanju pomoć za korisnike ove usluge.

Tako je tokom novembra Specijalna bolnica Čigota poklonila 25 peškira, koji su podeljeni korisnicima kojima su bili najpotrebniji, pa je 12 korisnika usluge dobilo peškire.

U saradnji sa Crvenim krstom iz Čajetine, preko službe Pomoć u kući za stare“ dostavljen je 21 paket hrane i hemijskih sredstava za najugroženije korisnike.

Građani koji žele da poklone nešto od svojih stvari se obraćaju zaposlenima u Zlatiborskom krugu, pa je u novembru uz pomoć KJP Zlatibor organizovan prevoz dva kauča na rasklapanje, koje je jedna sugrađanka poklonila, do korisnika u selima Trnava i Gostilje.

Zlatiborski krug kroz svoj rad redovno promoviše dobru volju, solidarnost i pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, kao i povezivanje svih relevantnih ustanova i institucija u lokalnoj zajednici u tom cilju.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031